Brodsko-posavska

DUSPARA

Realizacijom projekata dijelom bi se riješio i problem zagađenja u Slavonskom Brodu

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara u utorak je ustvrdio kako bi se zagađenje zraka značajno smanjilo kad bi se realizirali brojni projekti u Slavonskom Brodu te upozorio kako se sve to rješava suviše sporo za stanovnike tog grada.

Ilustracija   FOTO:pixabay
Piše: HINA

 Sastanci se održavaju, povjerenstva postoje, akcijski planovi se donose, ali nama koji živimo ovdje to je sve suviše sporo i nadamo se kako će se problem zagađenja u Slavonskom Brodu riješiti u što skorije vrijeme, izjavio je gradonačelnik Duspara nakon što je o problemu zagađenja u tome gradu i drugim problemima koje muče gradske vlasti, razgovarao s predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović koja je od utorka, na dva dana, premjestila svoj ured u Brodsko-posavsku županiju.

Duspara je rekao kako je gradskim vlastima Slavonskog Broda cilj da plin što prije dođe u rafineriju u Bosanski Brod, ali kako je kazao, to neće riješiti problem zagađenja u Slavonskom Brodu ukoliko se ne realiziraju i brojni projekti u samom gradu, čijom realizacijom bi se značajno smanjila zagađenost zraka.

"Kada bi se realizirali naši projekti riješio bi se velikim dijelom problem zagađenja. Onaj glavni dio ostaje u pregovorima između dvije države, rafinerije Bosanski Brod i Republike Hrvatske", istaknuo je Duspara.

Duspara: Želimo modernizaciju prometnica, izmještanje naplatnih kućica, rješavanje plovnosti Save

Naglasio je da gradske vlasti žele što prije realizirati projekte vezane uz izgradnju i modernizaciju prometnica u Slavonskom Brodu, sjevernog ulaza u tvrtku "Đuro Đaković" i istočne vezne ceste. Žele i da se riješi plovnost rijeke Save te da se izmjeste napatne kućice na autocesti A3 zbog kojih je, kao i zbog graničnog prijelaza gotovo u samom gradu, zrak na području Slavonskog Broda znatno zagađen.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, nakon susreta s gradonačelnikom Slavonskog Broda Mirkom Dusparom i županom Danijelom Marušićem, tijekom dana će razgovarati i s predstavnicima udruga građana i hrvatskih branitelja, obići tvrtke Simplex i Đuru Đaković, a prvi dan boravka u Brodsko-posavskoj županiji Kolinda Grabar Kitarović završit će u Okučanima gdje će se susreti s građanima.

(Hina) xzdra ybdj