Osječko-baranjska

NACIONAL PIŠE

''Kandidatkinju za šeficu HNK u Osijeku ‘gura’ Milijan Brkić''

Izbor intendanata HNK u Osijeku još traje, ali javna podrška Županije Draženi Vrselji prije objave natječaja izazvala je buru u javnosti, posebno zbog činjenice da tu kandidatkinju za intendanticu želi zamjenik predsjednika HDZ-a, piše Nacional!

Nacional: ''Kandidatkinju za šeficu HNK u Osijeku ‘gura’ Milijan Brkić''   FOTO:Damjan Tadić/CROIPIX, STV
Piše: Republika.eu / Nacional

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku trebalo bi u svibnju iduće godine dobiti novog intendanta, nakon dugogodišnjeg mandata Božidara Šnajdera koji ide u mirovinu. U slučaju HNK u Osijeku natječaj za izbor intendanta raspisan je u lipnju, ali je objavljen u rujnu, odlukom Kazališnog vijeća, jer je Vijeće smatralo nemogućim da se sva procedura obavi tijekom godišnjih odmora.

Taj je natječaj poništen prošlog tjedna, o čemu je naš portal već pisao. Podsjetimo, natječaj je poništen jer u njemu nisu bili ispunjeni zakonski uvjeti, odnosno nije se ispoštovao Zakon o braniteljima.

"28. rujna ide objava novog natječaja. Natječaj traje do 29. listopada, nakon toga počinje teći rok od 45 dana od kada Kazališno vijeće, Grad i Županija trebaju potvrditi novog kandidata ili kandidatkinju tko god to bude", kazala je tada predsjednica Kazališnog vijeća HNK u Osijeku Gordana Lesinger.
 

PROČITAJTEPoništen natječaj za izbor intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku!

No, kako donosi novi Nacional, ono što je u slučaju izbora novog intendanta HNK u Osijeku, blago rečeno, neobično jest činjenica da je Sandra Filipović, pročelnica za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije, javno pred predstavnicima osnivača kazališta, Županije i Grada Osijeka, izrekla ime osobe kojoj će Županija dati podršku na funkciji intendanta, prije nego što je natječaj za intendanta bio raspisan

Javnu podršku dala je kandidaturi Dražene Vrselje, dugogodišnje zaposlenice i aktualne poslovne ravnateljice tog kazališta.

Kako saznaje i piše Nacional, Dražena Vrselja, kandidatkinja je Milijana Brkića za intendanticu HNK u Osijeku te ju je upravo zamjenik HDZ-a ‘’gurao’’ na čelo te institucije