Osječko-baranjska

DAN MJESNOG ODBORA

Stanovnici lijeve obale Drave još čekaju na kapitalna ulaganja

Oko tisuću i 100 stanovnika Osijeka živi na području grada s lijeve strane Drave, u naseljima Podravlje i Tvrđavica. Stanovnike ovog osječkog naselja nose se sa više izazova–do njih ne stižu veći projekti, ulaganja su spora, godinama čekaju na neriješene infrastrukturalne probleme. Razloga za slavlje na blagdan Sv. Franje Asiškog i dan Mjesnog odbora nemaju puno, no nastavljaju sa donošenjem projekata i inicijativa za poboljšanje života svih stanovnika.

Piše: Republika.eu / STV

Nakon dugogodišnjeg čekanja stanovnici lijeve obale Drave napokon će dobiti javnu rasvjetu. Dokumentacija je pri svome završetku, kazao je osječki dogradonačelnik Boris Piližota. Drugi veći projekt proširenje je Dravske ulice vrijedan dva milijuna kuna. Na svečanoj sjednici ovog mjesnog odbora Piližota se osvrnuo i na prošlogodišnji program prioriteta i ispunjene planove.

"Tijekom prošle godine realizirani su svi zacretani prioriteti mjesnog odbora većino m se odnosilo na sanaciju nogostupa, urbane opreme, zelenih površina plus realizirano je još 160 000 kuna koje su utrošene na javnu rasvjetu u određenim dijelovima četvrti", kaže Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

No čini se kako su za ovu godinu planirani projekti tek mrtvo slovo na papiru. Naime od njih šest za prvu je polovicu godine ostvaren tek jedan a to je javna rasvjeta. U proračunu je za infrastrukturu ovih osječkih naselja predviđeno oko 320 000 kuna, kažu u Odboru, što je nedovljono za realizaciju planiranog.

"Taj program još nije realiziran tek se sada počinje raditi nešto po pitanju toga. To je sramota. Znači mi deseti mjesec kada pogledamo mi ništa nismo krenuli. Kada ćemo mi to krenuti realizirati? Zato molim ove u gradskoj upravi da nekom svijest i savjest prorade da se krene u realizaciju u barem prvih šeset mjeseci", kaže predsjednica Vijeća MO Lijeva obala Lucija Tadić.

Na uređivanje spornih cesta u Tvrđavici stanovnici će se očigledno još čekati. A zima je pred vratima, dodaje, a tada radova ne može ni biti. Niti obnove igrališta, više zelenila i nogostupa što su tek neki od želja ovdašnjih stanovnika.