Nogomet

DRASTIČNA KAZNA HAJDUKU

Splićanima četiri utakmice na Poljudu bez gledatelja, no utakmica protiv Osijeka u nedjelju ipak pred gledateljima!

Zbog događaja u subotnjem derbiju protiv Dinama, od kojih je daleko najgori onaj u kojem je vatrogasac ostao bez dijela prsta, Splićani su "zaradili" najtežu kaznu u povijesti HNL-a! HNK Hajduk kažnjen je s četiri prvenstvene ili kup utakmice igranja bez prisutnosti gledatelja na utakmicama koje igra kao domaćin.

Zbog događaja u subotnjem derbiju protiv Dinama, Splićanima najteža kazna u povijesti HNL-a   FOTO:Vladimir Dugandzic / CROPIX
Piše: Republika.eu

Hajduk je kažnjen zbog prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS na utakmici Hajduk-Dinamo!

Tijekom utakmice od strane suca i delegata utakmice evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, 9 dimnih bombi, 5 strobova, 17 topovskih udara) od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona. Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru utakmica je u periodu od 62.-68. minute bila tri puta u prekidu u ukupnom trajanju od tri minute. U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso koji je nakon ukazane liječničke pomoći zamijenjen.

Pomoćni trener Hajduka Mario Carević koji je udaljen s klupe u 55. minuti zbog učestalog prigovaranja i nesportskog reagiranja na odluku pomoćnog suca te potom i psovanja četvrtog suca kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 5.000 kuna.

Isključeni igrači Vedran Dalić (Inter-Z.) i Erhun Obanor (Rudeš) kažnjeni su s po jednom utakmicom zabrane igranja te po 3.000 kuna novčane kazne (isključeni zbog dva žuta kartona), objavljeno je na službenim stranicama Prve HNL.

No, čini se kako će utakmicu protiv Osijeka u nedjelju Splićani ipak igrati pred svojim navijačima. Kako su objavili na Facebook stranici, "utakmica Hajduk - Osijek u nedjelju od 19 sati bit će otvorena za gledatelje. Hajduk je danas dobio kaznu vezano za događaje na utakmici Hajduk - Dinamo, a koja stupa na snagu od konačnosti odluke (osam dana od primitka)".