Društvo

NAJAVLJUJU PROSVJEDE

Sindikati javnih službi su jako ljuti na Vladu, kažu da izbjegava pregovore o povećanju plaća

Sindikati javnih službi ogorčeni su na Vladu zbog izbjegavanja pregovora o povećanju osnovice plaća za oko 230 tisuća zaposlenika u javnim službama. Inzistiraju da se 1. listopada nastave pregovori uz sudjelovanja ministra financija Zdravka Marića.

Vilim Ribić   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Upozoravaju da plaće u privatnom sektoru rastu dok su u javnim službama u deset godina pale za gotovo 19 posto. Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec i predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić.

"Ukoliko se slučajno dogodi da 1. listopoda neće biti pregovori ili neće Vlada biti spremna za pergovora, mi više nećemo preko medija najavljivati štrajkove nego ćemo apsolutno najaviti štrajk upozorenja. Politika Vlade je samo nastavak i kontinuitet prijevare, varanja, potpisivanje nečega čega se ne pridržavaju." "Priča o tome da je javni sektor neefikasan to je točna. Treba ga reformirati, treba ga učiniti efikasnijim, ali onda izvući zaključak da zato što je neefikasan treba ljudima smanjivati plaće i zapostaviti taj sektor, je suluda."