Republika TV

OBILJEŽEN DAN SVETOG MIHAELA

PU Osječko-baranjska Osječanima pokazala kako se bori protiv zločina

Trgom Slobode u potrazi za minama kružio je robot Teodor. U neposrednoj blizini ekipa za očevid tražila je tragove, a služba za nadzor granice vršila kontrolu. Srećom, nije bilo stvarnih prijetnji. No, policijska uprava Osječko-baranjske županije uvijek je na najvišem stupnju opreza. Tako izgleda svaki radni dan snaga reda i sigurnosti u našoj županiji, a Povodom obilježavanja dana sv. Mihaela Policijska uprava i javno je pokazala je kako i čime svakodnevno štiti građane.

Piše: Republika.eu / STV

Od interventne i specijalne policije pa do Protueksplozivnog odjela – policija je na svakom štandu pokazala kako se bori protiv organiziranog kriminala, droge pa i terorizma. Na našem području još se uvijek nerijetko nalaze mine, ilegalno oružje i ostala eksplozivna sredstva. Visokotehnološka oprema policiji pomaže u izvanrednim situacijama opasnima za život.

Osim robota djecu je privukla i forenzička oprema Službe za očevid. Ovako zapravo izgleda pravi CSI – kažu policajci. Znanjem i opremom uz bok su službama drugih zemalja EU.

I ostali policijski odjeli ulažu u redovite edukacije ljudi i razvoj opreme. Svaki je odjel samostalan, ali ključ je u kooperaciji, kaže načelnik Bece.

O sigurnosti i prometu treba učiti od najmanjih nogu pa su mališani iz šest osječkih vrtića i škola uživali u edukativnoj predstavio sigurnostiu prometu u Hrvatskom narodnom kazalištu.