Crna kronika

NOVI ŠOK U METROPOLI

U pucnjavi sudjelovala dva automobila stranih registracijskih oznaka, jedna osoba ranjena

Samo devet dana nakon pucnjave u Vukomercu u metropoli novi šok. Miran početak vikenda poremetila je pucnjava na raskrižju Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Mjesto očevida   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Prava drama odvijala se sinoć u centru Zagreba. Na raskrižju u blizini Autobusnog kolodvora došlo je do nove pucnjave. Dojava je zaprimljena u 20 sati i 40 minuta, rekao je načelnik osme policijske postaje Zagreb Drago Barišić:

"Dobili smo dojavu da je na križanju Ulice grada Vukovara i Avenija Marina Držića došlo do pucnjave. Jedna osoba je samoinicijativno zatražila liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju, dok se nekoliko osoba samoinicijativno javilo u policijsku postaju."

Iz Policijske uprave zagrebačke priopćili su da je u sukobu sudjelovalo nekoliko osoba. Na raskrižje su došla dva osobna vozila, a 32-godišnjak je iz automobila bosanskih nacionalnih oznaka pucanjem iz vatrenog oružja teško ozlijedio 30-godišnjaka u automobilu mađarskih nacionalnih oznaka.

Predstojnik Klinike za traumatologiju Srećko Sabalić za Media Servis je potvrdio da su primili ozlijeđenog pacijenta:

"Radi se o prostjelu natkoljenice bez povrede vitalnih dijelova - kostiju, krvnih žila i živaca. Pacijent je dobro, stabilan je i poduzimaju se mjere liječenja kao što se inače radi u takvim situacijama. Očekujemo oporavak pacijenta i očekujemo dobra ishod liječenja."

​Na mjestu događaja sinoć se slučajno našao satiričar Domagoj Zovak. Na svom Facebook profilu opisao je dramu kojoj je svjedočio.

"Bio sam jedan auto ispred ovoga. Čujem pucnjeve iza sebe. U retrovizoru vidim ljude kako se sagibaju u autu iza mene. U desnom retrovizoru vidim debila bradatog kako skače na haubu Audija, upada u auto i bježe kroz zeleno dalje niz Vukovarsku. Bile su neke strane registracije."

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a iz policije napominju da ovaj događaj nije povezan s pucnjavom u Vukomercu. Podsjetimo, prošle srijede u zagrebačkom naselju Vukomerec sukobile su se dvije romske obitelji. Neposredno pokraj osnovne škole, u vrijeme kada su djeca izlazila s nastave, pucali su iz kalašnjikova.