Nogomet

DOBAR RAD S PRIPREMA PRENIJETI NA TEREN

U derbiju u Rijeci NK Osijek želi pravo izdanje

Nakon prvenstvene stanke nogometaši Osijeka u nedjelju će odigrati derbi 7. kola Prve HNL. Na riječkoj Rujevici Osječane čeka domaćin Rijeka i to će biti tek drugo gostovanje u prvenstvu Bijelo plavih ove sezone. Trener Zoran Zekić želi da njegova momčad prenese dobar rad s treninga i mini priprema i u derbiju ostvari pozitivan rezultat.

Zoran Zekić   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Pozitivan rezultat u Rijeci protiv domaće Rijeke za Osijek bila bi pobjeda ili remi, ali najviše dobra igra i prezentacija na travnjak. Zekić od igrača traži da ponove sve ono što su dobro radili u ova dva tjedna prvenstvene stanke. Nema sumnje kako će Rujevica za Osijek biti pravi izazov i zbog samo terena, domaće atmosfera i svega što uz utakmicu nosi derbi 7. kola.

Zekić kaže kako Rijeku ne treba podcjenjivati i kako osim Bradarića koji je otišao imaju ustaljeni igrački kadar i prepoznatljivost u igri, ali za Osijek je najvžanije da ne ponovi igru koju je pokazao u Maksimiru s Dinamom. Igrači moraju biti opušteni bez grča, jer će na taj način činiti najmanje grešaka i onda pokazati sve ono što mogu a što vrijedno rade na treninzima. Ukoliko takvi budu i pozitivan ishod u derbiju bit će sasvim blizu ostvarenja.

Zekić je istaknuo kako su prvoj momčadi priključeni i igrači iz B ekipe Špoljarić, Štrkalj i Radeljić. Svi oni će biti u konkurenciji i za susret s Rijekom, a neki od njih vrlo brzo postati i članovi udarnog sastava, jer zadovoljan je napretkom mladih igrača u utakmicama 2. lige. 

Od izostanaka još uvijek nema Bobana i  Pilja zbog ozljeda. Svi ostali konkuriraju, a Zekić ističe kako će sastav biti manje-više sličan očekivanom bez nekih velikih promjena. 

Utakmica Rijeka - Osijek igra se na riječkoj Rujevici u nedjelju od 19 sati, a očekuje se naravno i podrška osječkih navijača Kohorte.