Vukovarsko-srijemska

PROJEKT VRIJEDAN 7,5 MILIJUNA KUNA

U Vinkovcima se gradi zgrada Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić obišao je u četvrtak u Vinkovcima gradilište zgrade Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, vrijedne 7,5 milijuna kuna, a izgradnju financira Vukovarsko-srijemska županija.

Ilustracija   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: HINA

 "Izgradnja zgrade Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije znači unaprjeđenje sustava hitne medicine na istoku Hrvatske i Vukovarsko-srijemska županija nastavit će s daljnjim ulaganjima u sustav hitne medicine kako bi ga podigli na još veći nivo u cilju što bolje zaštite naših građana", rekao je župan Galić.

"Sustav hitne medicine na području Vukovarsko-srijemske županije funkcionira besprijekorno, što se najbolje moglo vidjeti u vrijeme poplave u županjskoj Posavini i migrantske krize", ocijenio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić.

Po njegovim riječima, izgradnjom zgrade županijskoga Zavoda za hitnu medicinu omogućit će se da se u Vinkovce vrati Edukacijski centar hitne medicine, koji je trenutačno u Otoku u neodgovarajućim uvjetima.

"Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije osnovan je među prvima u Republici Hrvatskoj i dobro se razvijao što se tiče nabave opreme, vozila i standarda edukacije. Sada smo u prilici napraviti korak dalje, i to činimo kroz izgradnju nove zgrade Zavoda", rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Buljević, dodajući kako je izgradnja zgrade za hitnu medicinu u Vinkovcima, koja će imati oko 1000 četvornih metara, dio reforme hitne medicine.

(Hina)