Politika

NASTAVAK NASILNIČKE GALAME ILI?

Biljani Borzan ponuđeno da preuzme vođenje SDP-a!?

Zlatko Komadina ponudio je Biljani Borzan da preuzme vođenje SDP-a, piše Nacional u novom broju.

Biljana Borzan   FOTO:Robert Fajt / CROPIX
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Konspirativni susret, kako piše tjednik, održan je u srijedu, 5. rujna, u jutarnjim satima u Zagrebu i njime se najavljuje preokret i konačni rasplet krize u SDP-u. 

Biljana Borzan navodno se još koleba treba li prihvatiti vođenje SDP-a.

U tijeku je krupna zajednička operacija u kojoj posljednji politički sponzori aktualnog šefa glavne oporbene stranke s njegovim protivnicima intenzivno organiziraju njegovu smjenu s vrha SDP-a.

Ipak, politički analitičar Davor Gjenero za Glas Slavonije upozorava kako skupina koja se okupila u Kamanju i dalje nema potencijala napraviti ono što najprije treba. A to je, kaže, skupiti većinu u Glavnom odboru za Bernardićevo razrješenje. Stoga ovo vidi "nastavkom nasilničke galame da bi se natjeralo Bernardića da se sam povuče". A po njemu se radi isključivo o tome da je jedna skupina, koja i dalje ne čini većinu, odlučila spriječiti da se većinska odluka stranke o stranačkom vodstvu provede. 

- Biljana Borzan je politički prepoznatljiva po zaštiti prava potrošača u Europskom parlamentu. Prije toga ona nije bila političar od nacionalnog značenja, nije dobila ni jedne izbore, njezina stranka tamo gdje ju je vodila samostalno nije značila puno. Ona nema skor lidera na regionalnoj i lokalnoj razini, što je dosad pokušavala raditi. Uostalom, bitku za predsjednika stranke svojevremeno je izgubio Tonino Picula jer se tumačilo da stranku želi voditi kada nema obveze u Europskom parlamentu, a nema naznake da Biljana Borzan misli drukčije. Dakle, to su članovi kao ideju već odbacili - zaključuje Gjenero za Glas Slavonije.