Tenis

18. IGRAČ SVIJETA

Ćoriću ranking karijere: Sav trud mi se isplatio

Hrvatska teniska reprezentacija počela je s treninzima za predstojeći susret polufinala Svjetske skupine Davis Cupa protiv SAD-a. Meč se igra u Zadru od 14. do 16. rujna, a prvi je igralište isprobao Borna Ćorić koji je od danas 18. igrač svijeta - što mu je najbolji ranking karijere.

Borna Ćorić   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

"Mislim da sam cijele godine radio fenomenalno. Stvarno sam fokusiran samo na tenis, nemam ništa drugo nego samo tenis. Sav taj trud mi se isplatio. Mislim da sam promijenio dosta stvari i to na bolje, pa mi je to nagrada. Ostalo mi je još pet turnira i mislim da ih mogu dobro odigrati“, rekao je Ćorić.

Prije dvije godine u Portlandu kod rezultata Ćorić je Hrvatskoj donio odlučujući bod za pobjedu Hrvatske svladavši Jacka Socka, a po svemu sudeći, i ovdje će igrati protiv istog igrača.

"On nije u najboljoj formi ove godine, ali na taj jedan dan to apsolutno ništa ne znači, može se sve dogoditi. Mislim da je na zemlji čak bolji nego na betonu, na toj me podlozi jednom i pobijedio, istina prije nekoliko godina. Ima jako dobru igru za zemlju. Veselim se tom meču, došao sam ranije nego obično da se pripremim, jer sam si htio dati što više vremena da se dobro pripremim“, rekao je Borna Ćorić.

Tko će početi u petak prvi, a tko drugi meč odlučit će se na izvlačenju u četvrtak, igra parova je u subotu, a završni dan ovog meča je u nedjelju.