Osječko-baranjska

POTPUNO UVJEREN U ISPRAVNOST SVOJE ODLUKE

Prosvjeduje na osječkom trgu već 68 dana. Stigle su hladnije noći, no on ostaje do daljnjega!

Već smo pisali o mladom Baranjcu iz Bilja Goranu Horvatoviću, koji je na osječkom Trgu slobode postavio šator i prosvjeduje protiv stanja u hrvatskom društvu i državi. Do danas prošlo je već 68 dana od kako prosvjeduje na ovaj specifičan način, stigle su i hladnije noći, no od kampiranja na trgu, kaže, i dalje ne odustaje.

Goran prosvjeduje na osječkom trgu već 68 dana   FOTO:STV
Piše: Josip Dubrović / STV

Stoji i nadalje Goran pored svoga šatora na trgu, koji mu je već više od dva mjeseca novi životni dom. Ovdje provodi po cijele dane i noći, potpuno i dalje uvjeren u ispravnost svoje odluke.

"Nije bilo lagano izdržati sve ove dane ovdje. Slabo spavam, dosta sam umoran, malo sam izgubio i na kilaži, ali kažem opet, znam zašto sam ovdje. Želim biti ovdje i želim pokazati ljudima snagu i odlučnost, i činjenicu da se treba boriti, jer ako se ne borimo ništa i nitko nas neće spasiti, ako se ne spasimo sami", kaže Goran Horvatović.

Goran prosvjeduje protiv vladajućih elita u Hrvatskoj i nebrige o narodu, protiv korupcije, nepotizma i nepravde. Osnovni mu je cilj pokrenuti ljude na reakciju.

"Ako će svatko od nas učiniti nešto malo da promjeni situaciju u ovoj državi, onda to malo se nadovezuje, i onda to malo postaje puno. Jer, ako nitko ne čini ništa, ništa se neće ni promjeniti. Ovo moje malo može potaknuti nekoga da učini svoje malo", ističe Goran.

Dio cilja Goran je, kaže, do sada već uspio postići. Brojni su ga građani vidjeli kako prosvjeduje, a posebno ga raduju riječi podrške.

- Podržavam ga, trebali bi svi do njega isto tako razapet šator. Što nam ovi rade lopovi. Lopovi, hrvatski lopovi, gori su sto puta od onih Titinih komunista. Ovo su još gori komunisti.

- Ja kažem da je on u pravu, treba smanjit korupciju u Hrvatskoj, treba učinit nešto da narod odavde ne ide, da se ostaje ovdje.

- Prolazim tu svaki dan i vidjela sam ga, i pitala sam ga i zbog čega prosvjeduje, a zbog sve te moguće situacije što se događa. I što kažete na to? Pa mislim da to nije u redu, to je centar grada, trebao bi se ipak institucijama obratit, ako je stvarno u teškoj, a što vjerujem i da je situaciji, ali ovo nije način.

- Stalno ga vidim tu, tu je stalno, non stop je tu čovjek, ali ne znam, nisam ga uspjela pitat zbog čega je ljut. Zašto ga niste pitali? Ne znam, prođem uvijek biciklom i samo se okrenem, vidim da sjedi tu. Zbog čega prosvjeduje? Prosvjeduje protiv stanja u hrvatskom društvu i državi i želi da se svi na neki način aktiviramo. Pa dobro idem mu se i ja onda pridružit, ha, ha.

- Pa to je OK jer bi bilo puno toga za promjeniti.

U prosvjedu Goran ostaje do daljnjega. Kada je već, kaže, uspio ostati do danas, ostat će i nadalje.

"Ne odustajem, malo su hladnije noći to je, ali bit će još hladnije i ja i dalje neću odustati. Znači, jednostavno sad kad sam ovo napravio moram odaslat jasnu poruku da ne odustajem, jer se situacija nije promjenila, i i dalje je katastrofalno stanje, tako da ja i dalje ne odustajem, pokušat ću utjecat na što veći broj ljudi", kaže Goran.

Kako vrijeme bude odmicalo, a dani i noći zahladili, vjeruje kako će na sebe privući još veću pozornost i na taj način utjecati na još više ljudi.