Osječko-baranjska

DAN MJESNOG ODBORA

Višnjevac ne želi biti ''priljepak'' grada, već moderna urbana sredina

U slavljeničkom ozračju protekla je subota u osječkom prigradskom naseslju Višnjevac, koji slavi blagdan Male gospe, 50 godina župe i Dan Mjesnog odbora. Na svečanoj sjednici Vijeća Mjesnog odbora govora je bilo o aktualnim projektima u Višnjevcu i planovima za budućnost.

Višnjevac   FOTO:STV
Piše: Josip Dubrović / STV

Dvije su kapitalne investicije trenutačno u realizaciji u Višnjevcu. U tijeku je kompletna rekonstrukcija ulica u Poštanskom naselju i izgradnja novog dječjeg vrtića uz školu, koji bi trebao biti završen do proljeća sljedeće godine.

"Vrtić čekamo 15 godina, napokon ćemo dobiti vrtić za 120 djece. Mi imamo najljepšu školu, najljepšu lokaciju za vrtić, predškolski i školski odgoj u istom dvorištu, dakle dijete kada dođe sa dvije godine može biti do 12 godina, u vrtiću, pa završavati školu, sve na istom mjestu, upoznati se s okolinom, zaista jedna prekrasna stvar", kaže predsjednik Vijeća MO Višnjevac Mirko Ivković.

A na svečanoj sjednici Vijeća Mjesnog odbora još jednom je upućen apel gradskim vlastima. Višnjevčani od Grada očekuju nastavak izgradnje tramvajske pruge do kraja naselja, kako je, kažu, i bilo prvotno planirano.

"Višnjevac je prelijep sad kada uđete, svi primjećujemo, svi pohvalimo, ali je to 50 posto priče. Ne možemo stati na tome, a to je dokaz i ove urbane poplave, koja nam se dogodila u zadnje vrijeme. Znači, projekat nije završen do kraja, građevinci nisu mogli osmisliti na pola stati, pa evo prema tome moramo nastaviti projekat da nam se ne događaju ove urbane poplave, a i naravno da urbaniziramo Višnjevac u cijelosti, kao jedno prigradsko naselje, kao ulazak u grad Osijek sa zapadne strane", dodaje Ivković.

Sa svojih gotovo 10 tisuća stanovnika Višnjevac ne želi biti samo "priljepak" grada, već moderna urbana sredina, s društvenim životom i vlastitim događanjima, koja će okupljati ljude u svojoj sredini, poručuju Višnjevčani. Za Dan Mjesnog odbora i crkveni god pripremljen je višednevni program, a osim svečane sjednice Vijeća Mjesnog odbora danas je upriličena i molitva za poginule branitelje i građane Višnjevca te su položeni vijenci i zapaljene svijeće podno spomenika u Perivoju hrvatskih branitelja.