Osječko-baranjska

MINISTARSTVO ZA STV

U rekonstrukciji Sakuntala parka sve je čisto, nema elemenata za obustavu građenja!

Športska udruga "Zdravi grad" poslala je gradskoj četvrti Gornji grad dokument o navodnoj bespravnoj izgradnji u zapadnom dijelu Sakuntala parka. Tvrdili su kako se gradi na čestici koja nije građevinska već u naravi, park, no u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja u odgovoru na upit koji su im poslali sa STV-a tvrde - nije baš tako.

U rekonstrukciji Sakuntala parka sve je čisto, nema elemenata za obustavu građenja!   FOTO:STV
Piše: Republika.eu

U Ministarstvu su za STV potvrdili kako im je prijavljena moguća protuzakonita gradnja u Sakuntala parku, u Osijeku, Šetalište Petra Preradovića, na katastarskoj čestici broj 5629 i to predstavkama od 25. srpnja i 20. kolovoza ove godine. 

Navedena čestica već je postojeća građevna čestica u naravi Ulica Preradovićevo šetalište (ne park!), a po izvatku iz zemljišne knjige, javno dobro u općoj uporabi – navode iz ministarstva. 

Dodaju kako je projektima predviđena izrada drvenog paviljona a ne „plašta i ovojnice“. Potvrđuju kako je građevinska inspekcija izvršila inspekcijski nadzor (uviđaj na terenu, uvid u dokumentaciju i saslušanje sudionika u gradnji). 

Nadzorom nije utvrđena povreda odredbi Zakona o gradnji, niti propisa donesenih na temelju toga zakona.

Stoga Ministarsvo graditeljstva i prostornog uređenja zaključuje kako se građenje, odnosno rekonstrukcija izvodi zakonito na temelju dvije pravomoćne građevinske dozvole, izdane po nadležnom Upravnom odjelu Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, te nema elemenata za obustavu građenja.