Osječko-baranjska

NEMA KRAJA KONTROVERZAMA

Zaustavljeni radovi u Sakuntala parku?

Ne prestaju kontroverze oko izgradnje Sakuntala parka u Osijeku. Dok se neki građani ne mogu pomiriti sa rušenjem stabala i općenito promjenom izgleda parka, drugi upozoravaju na, kako kažu, nedopuštenu izgradnju objekata na čestici koja nije građevinska. O tome su izvijestili i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Na potezu je građevinska inspekcija.

Zaustavljeni radovi u Sakuntala parku?   FOTO:STV
Piše: Marin Ćurić / STV

Strojevi u Sakuntala parku ovoga su prijepodneva mirovali. Možda će morati mirovati duže vrijeme. Športska udruga "Zdravi grad" poslala je gradskoj četvrti Gornji grad dokument o bespravnoj izgradnji ovojnice za dva kioska u zapadnom dijelu Sakuntala parka. Ona se, navodno gradi, na čestici koja nije građevinska već u naravi, park. I bez ovoga, ovaj projekt bio je opterećen pritužbama i negodovanjem građana. U najvećem dijelu one su se odnosile na sječu stabala u parku.

"Imali smo pritužbe i na činjenicu da je prije 3 ili 4 godine Gradska četvrt uložila 84 tisuće kuna u obnovu kompletnog nogostupa na južnoj strani parka, a sad se to sve ponovo razbilo i na tome se rade radovi", kaže predsjednik Vijeća GČ Gornji grad Ivica Završki.

Ovo je prvi put da je zaprimljen zahtjev za utvrđivanje zakonitosti radova u Sakuntala parku. Gradska četvrt je od gradskih službi zatražila očitovanje po ovom pitanju kako bi javnost mogli izvijestili je li tu uistinu nešto sporno.

"Odgovora još formalnog, službenog još nismo dobili, dobili smo samo prezentaciju i dobili smo sam projekt. Dakle idejno rješenje i prateću dokumentaciju od grada, međutim sva ova očitovanja koja će vjerojatno ili utvrđuje inspekcija, za sada je postupak očito u tijeku i mi isto tako očekujemo da vidimo što je tu doista prava istina", ističe Završki.

I sa STV-a su danas uputili Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja zahtjev za očitovanje, a vezano uz izgradnju građevinskog objekta paviljona za smještaj kioska, nazvanog plašt ili ovojnica. Do zaključenja ovoga teksta od osječko-baranjske građevinske inspekcije nisu stigli odgovori na pitanja jesu li već postupali po ovom pitanju, jesu li obustavili radove i je li Gradu Osijeku upućen službeni dokument vezano uz ovu temu.