Kazalište

TRI PREMIJERE

Predstavljen repertoar osječkog Dječjeg kazališta za novu sezonu

U novoj kazališnoj sezoni 2018./2019. osječko Dječje kazalište Branka Mihaljevića na repertoaru ima 21 predstavu, najavio je u utorak na konferenciji za novinare ravnatelj Dječjeg kazališta Ivica Lučić.

Predstavljen repertoar osječkog Dječjeg kazališta za novu sezonu   FOTO:STV
Piše: Hina / Republika.eu

“Na repertoaru su tri premijere, u rujnu je na programu predstava 'Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom' u režiji Damira Mađarića, u studenom je premijera predstave 'Nezaboravak” u režiji Petera Kusa, a za veljaču 2019. godine smo pripremili premijeru predstave 'Djed i repa' koju je režirala Jelena Sitar”, rekao je ravnatelj Lučić.

On je, osim premijera, najavio i obnovu predstava „Božićni kolačić”, „Tobija” i „Uspavanka za mišića”.

“Osim premijernih i obnovljenih predstava tijekom sezone prikazat ćemo i 15 repriznih predstava kao što su 'Crvenkapica', 'Ružno pače', 'Bijeli jelen' i druge naše uspješnice”, rekao je Lučić. Najavio je i kako će Osijek 2019. biti domaćin Susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske (SLUK) pa će slavonska publika imati prigodu vidjeti najbolje lutkarske predstave nastale u protekle dvije godine.

Osvrnuvši se na proteklu sezonu, Lučić je istaknuo kako je to najuspješnija sezona u povijesti jer je Dječje kazalište na festivalima u zemlji i inozemstvu osvojilo čak 23 nagrade u različitim kategorijama.

„Već u srijedu, 5. rujna, počinje naša tradicionalna manifestacija 'Djeco, kazalište vas zove' pa će od 5. do 9. rujna gledatelji po cijeni od 10 kuna moći pogledati predstave 'Mi se vuka ne bojimo', 'Vitez bez konja', 'Anica i Danica', 'Kradljivica ključeva' i 'Ružno pače'”, najavila je Tatjana Grganović iz odjela Prodaje i propagande.

Osječka dogradonačelnica Žana Gamoš kazala je kako je Dječje kazalište neizostavan dio osječke kulturne scene i identiteta grada.

“Osim redovitih predstava, uvažavamo i vaše dodatne napore, a to su organiziranje igraonica za djecu, te baletni studio i dramski studio za osnovnoškolce i srednjoškolce. Grad Osijek je u 2018. godini iz proračuna za rad Dječjeg kazališta izdvojio 4,4 milijuna kuna. Uvjeravam vas da ćemo pri donošenju proračuna za iduću godinu posvetiti iznimnu pozornost činjenici da ste domaćini Susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske”, rekla je Gamoš.