Osječko-baranjska

OVO JE INVESTICIJA OD PET MILIJUNA KUNA

Ponovno potopljen novoizgrađeni kružni tok na raskrižju Trpimirove i Drinske, građani bijesni!

Scenarij kojem smo svjedočili početkom kolovoza, kada je jedna jača kiša pokazala kako novoizgrađeni kružni tok na raskrižju Trpimirove i Drinske ulice u Osijeku ima velikih problema s odvodnjom oborinskih voda ponovio se. I to u još gorem izdanju!

Ponovno potopljen novoizgrađeni kružni tok na Trpimirovoj   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu / I.K.

Naime, obilna kiša koja je sinoć pala nad Osijekom i okolicom ponovno je poruzrokovala kaos na spomenutom kružnom toku.

Sličan scenarij, podsjećamo, dogodio se i početkom kolovoza, nakon kiše, nepuna dva tjedna nakon njegova otvaranja. Tada je bio potopljen ulaz u kružni tok, kada se putuje iz smjera južne obilaznice prema Vukovarskoj ulici, na mjestu gde se nalazi prijelaz za pješake i bicikliste. Voda je prekrila cijeli desni prometni trak u dužini od dvadesetak metara, zbog čega je prijelaz preko tog dijela ceste bio nemoguć.

O svemu su mediji i tada pisali, a iz gradskog Odbora za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo za Glas Slavonije u odgovoru su za sve okrivili kišu i kamenje:

"Do začepljenja dolazi jer obilne kiše u slivnike nanose zemlju i kamenčiće s okolnih površina koje još nisu zatravljene. Nakon što trava poveže zemlju, problem bi, nadamo se, trebao nestati. Ako se to ne dogodi, Osijek-Koteks će kao izvođač radova biti dužan sanirati sve nepravilnosti."

I dok nadležni nadu polažu u travu koja bi po njima trebala riješiti problem koji u investiciji od čak pet milijuna kuna očito postoji, građani su opravdano bijesni, posebice zbog činjenice kako je tijekom dugotrajne gradnje kružnog toka obnovljen i kompletan sistem odvodnje. Istina, sinoć je pala velika količina kiše (u dva-tri sata oko 80 milimetara), no činjenica je kako građani s nevjericom gledaju u nebo i strepe od svake nove kiše. 

"Osim što su nam "ukrali" pješački prijelaz i biciklističku stazu prema podvožnjaku, sad i odvodnja!...MAJSTORI svog zanata!", reakcija je jedne sugrađanke na Facebooku.

"Tako nam i treba.. nitko se ni za sta ne buni", dodaje druga, dok jedan sugrađanin zaključuje: 

"A možda je i dobro isprojektirano.....".

Pitamo se kakva će situacija biti na jesen koja kuca na vrata, ali i kada se počne topiti snijeg.