Ostalo

"NISAM U SUKOBU INTERESA"

Jakovčić kaže da su sve optužbe na njegov račun besmislice

Stranka Pametno prekida suradnju s potencijalnim partnerima, IDS-om i GLAS-om na stvaranju Amsterdamske koalicije upravo zbog Uljanika, odnosno povezanosti IDS-ova europarlamentarca Ivana Jakovčića koji je najavio da se neće kandidirati na predstojećim izborima.

Ivan Jakovčić   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Predsjednica stranke Pametno, Marijana Puljak, izjavila je da stranka napušta Amsterdamsku koaliciju zbog saznanja da je IDS-ov parlamentarac Ivan Jakovčić primao naknadu kao član nadzornog odbora Uljanika. Smatraju to direktnim sukobom interesa, a navela je i njihove daljnje zahtjeve.

"Tražimo istraživanje odgovornosti svih uključenih u ovaj problem Uljanika, onih koji su doveli do ovog stanja u Uljaniku, tražimo punu transparentnost cijelog procesa, objavljivanje sve dokumentacije koja je išla Europskoj komisiji, objavljivanje pogotovo pisma s analizom Ministarstva financija koje nismo vidjeli, objavljivanje cijelog plana restrukturiranja te ulogu i plan budućeg strateškog partnera", navela je Puljak.

GLAS ipak ostaje s IDS-om, ali su izrazili žaljenje što je stranka Pametno odlučili odstupiti već na prvom problemu. Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš:

"Taj problem trebaju riješiti naši partneri iz IDS-a. Mi smo im dali vrijeme da oni to riješi. Oni znaju naš stav koji je vezan uz to i mi ćemo pričekati da oni to riješe. Kada oni to u određenom vremenu ne bi to riješili , onda bi mi sjeli i dogovorili se s dva ili tri predsjedništva što i kako dalje, međutim kolege iz Pametnog su odlučili drugačije", rekla je Mrak-Taritaš.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić, poručio je da mu je žao zbog izlaska stranke Pametno i što su možda procijenili da na Uljaniku, kao i mnogi drugi, mogu zaraditi političke poene. Oko situacije s Ivanom Jakovčićem poručio je da će IDS sigurno donijeti ispravnu odluku i to brzo.Što je Jakovčić i učinio i poručio da se neće kandidirati na predstojećim europskim izborima. Smatra da je u ovom mandatu postigao više nego što je u početku očekivao.

Okolnosti koje su se dogodile proteklih tjedana drži orkestriranima, optužbe na njegov račun besmislenima i tvrdi da ne želi više biti na teret IDS-u.