Nogomet

PROGOVORIO O ODLASKU ISTAKNUTIH IGRAČA

Meštrović: Prodajemo jer želimo postaviti temelje samoodrživom klubu u budućnosti

Tragom informacije koja se pojavila u medijima i na društvenim mrežama da bi NK Osijek ovih dana mogao transferirati još jednog svog istaknutog prvotimca, pojavili su se i različiti komentari na tu temu. Kako se ne bi kuloarski i neutemeljeno naklapalo, o tomu se očitovao klupski predsjednik Ivan Meštrović.

Ivan Meštrović   FOTO:NK Osijek
Piše: Republika.eu/ nk-osijek.hr

Osijek će prodavati igrače. Ne zato što to trenutno mora, već stoga što to želi. Prvenstveno što želi većim klubovima staviti Osijek na mapu kupnje igrača. Težim Osijek napraviti samoodrživim klubom, u bližoj ili daljnjoj budućnosti, poručio je Meštrović.

 

Klub će ostati i nakon nas

Čovjek na čelu klupske uprave uvijek je bio okrenut budućnosti, pa je tako i po pitanju transfera, odnosno stabilnosti našeg prvoligaša.

Danas-sutra možda više ne bude bilo Meszarosa ili mene, ali Klub će ostati. A ostati će bolji no što je ikada bio. To je moja obveza. Pritom jako vodimo računa kako prodajemo. Držimo se stava da igrači koji odlaze iz Osijeka vrijede milijun + EUR. Također, držimo se stava da prvenstveno želimo prodavati igrače na zapad. 

 

Transferi progresivno rastu

Osvrnuo se Meštrović i na činjenicu da naši igrači odlaze za sve veće iznose i da su ti transferi sve unosniji.

Naši transferi progresivno rastu: 1; 1,2; 2; pa 3 milijuna eura. Igrače prodajemo u zvučne zapadne klubove koji nam se vraćaju kao kupci. Svi oni, a i ostali klubovi iz njihovih bogatih liga, znaju za "tamo neki Osijek" gdje se sada ima što za kupiti. Izuzevši Dinamo, prvenstveno zbog apsolutnih iznosa koje postiže prodajama svojih igrača, vjerujem da imamo najstaloženiju, najodrživiju i najperspektivniju politiku i koncept odlazaka igrača iz našeg Kluba.

 

Jedini ispravni put

Još je nešto Ivan Meštrović želio posebno naglasiti, a time i poslati poruku svim navijačima i simpatizerima NK Osijek te javnosti općenito:

I nema tu riječi o padu rezultatskih ambicija. Ovdje je riječ o odgovornosti prema budućnosti. Isto kao u slučaju kampa i stadiona Pampas. Osijek prije svega, ali Osijek koji će u budućnosti većim dijelom, ako već ne u potpunosti, moći sam sebe financirati. I to ne zato što se nečega bojim ili sam se umorio, već stoga što je to jedini ispravni put ako želimo imati stabilan, velik i Europi poznati klub. Vjerujte, kao i do sada, sve u zalog budućnosti. Bližoj i daljnjoj.