Osječko-baranjska

VELIKE PROMJENE U PUTNIČKOM PRIJEVOZU

Integrirani prijevoz putnika donosi 28% jeftinije karte i dodatne linije u županiji

Nakon Zagreba i Splita, i na osječkom području od prvoga rujna uvodi se integrirani prijevoz putnika. Ugovor o suradnji potpisali su poduzeća Hrvatske željeznice prijevoz putnika i osječki GPP. Sve bi trebalo omogućiti učinkovitiji, dostupniji i jeftiniji prijevoz putnika iz okolnih gradova i mjesta u Osijek. Evo kako je sve zamišljeno.

Potpisivanje sporazuma i ugovora o uvođenju integriranog prijevoza putnika na području Osijeka i Osječko-baranjske županije   FOTO:OBŽ
Piše: Republika.eu

Od 1. rujna 2018. godine u Osječko-baranjskoj županiji vrijedit će zajednička karta Hrvatskih željeznica Putničkog prijevoza i GPP-a Osijek, a HŽPP će uvesti i dodatne vlakove.

Zajedničkom kartom bit će omogućen prijevoz vlakom do udaljenosti od 40 km od kolodvora Osijek te tramvajem i autobusom u I. i II. zoni gradskog prijevoza u Osijeku, a mjesečne karte moći će kupiti radnici, studenti, učenici i umirovljenici. 

Rezultat je to potpisanog sporazuma i ugovora o uvođenju integriranog prijevoza putnika na području Osijeka i Osječko-baranjske županije. 

Sporazum o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju integriranog prijevoza putnika na području Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka potpisali su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Boris Piližota, direktor GPP-a Osijek Mario Šapina i Uprava HŽ Putničkog prijevoza predvođena predsjednikom Uprave Željkom Ukićem, a Ugovor o poticanju integriranog prijevoza putnika primjenom zajedničke opće, studentske, umirovljeničke i učeničke pretplatne karte HŽPP - GPP Osijek potpisali su direktor GPP-a Osijek Mario Šapina i Uprava HŽ Putničkog prijevoza.

Sporazumom je definirana suradnja vezana uz razvoj integracije HŽ Putničkog prijevoza s ostalim vidovima prijevoza u sustav integriranog prijevoza putnika na području Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, poticanje integriranog prijevoza kroz zajedničke pretplatne karte, dogovor vezan uz zajedničke tarife i prijevozne karte, kao i usklađivanje voznih redova, informiranje putnika, kontrolu karata te razvoj novih prijevoznih proizvoda (usluga) prilagođenih svakom specifičnom ciljnom tržištu u cilju privlačenja novih korisnika prijevoza.

Ugovorom je definirano uvođenje pretplatne karte HŽPP – GPP Osijek od 1. rujna 2018. godine, a mjesečnu kartu moći će koristiti radnici, studenti, učenici srednjih škola i umirovljenici. Zajednička mjesečna karta moći će se koristiti unutar četiri zone HŽPP-a (prijevoz vlakom na udaljenosti od oko 40 km od Osijeka) i 1. i 2. zone GPP-a Osijek (prijevoz tramvajem i autobusom).

- Integrirani prijevoz putnika bit će povoljniji za korisnike javnog putničkog prijevoza. Podsjećam da je Osječko-baranjska županija 5. srpnja ove godine donijela Master plan razvoja prometa u Gradu Osijeku i Županiji koji predviđa upravo mogućnosti kao što je integrirani prijevoz. Osim toga, novi zakon o javnom putničkom prijevozu mora se implementirati do kraja 2019. godine, a mi kao županija smo dužni organizirati linije i osiguravati javnu putnički prijevoz. Sigurno je i da se više neće dešavati nemile situacije kao kada smo ostali potpuno bez javnog prijevoza. Karte će pojeftiniti 28 posto u odnosu na dosadašnje kada su putnici odvojeno kupovali kartu za vlak i kartu za tramvaj ili autobus u Osijeku. Od iduće godine imat ćemo spremne nove vozne redove s novim integriranim mješovitim putničkim prijevozom za cijelu Županiju, a u njih će uz HŽ i GPP biti uključeni i autoprijevoznici koji sada imaju koncesije te mikroprijevoznici. Broj linija definirat ćemo prema potrebama građana i mogućnostima samih linija - rekao je župan Ivan Anušić te najavio da je „idući korak“ uključivanje autobusnih i mikro prijevoznika u integrirani javni putnički prijevoz na području Županije.

Cijene:

Zajednička karta je dvokompnentna mjesečna karta sa dvije pametne kartice, a vrijedi u vlaku do 40 kilometara od Osijeka i u dvije zone osječkog gradskog prijevoza. Najskuplja je dakako, ona za 4. zonu koja obuhvaća Košku, Nizu, Vinkovce, Vrapčanu, Viškovce i Đakovo – radnička 745, studentska i umirovljenička 395, a učenička 410 kuna.


Zone HŽPP-a 

Zone HŽPP-a obuhvaćaju sljedeće kolodvora i stajališta: 

1. zona: Osijek, Vodovod, Petrove Gore, Frigis, Višnjevac, Višnjevac IPK, Josipovac, Osijek Dravski most, Darda, Brijest, Antunovac, Čepin, Osijek OLT, Osijek Donji Grad, Standard i Osijek Luka 

2. zona: Samatovci, Bizovac, Čeminac, Ernestinovo, Laslovo-Korođ, Vladislavci, Dopsin, Hrastovac Vučki, Sarvaš i Bijelo Brdo 

3. zona: Cret, Normanci, Beli Manastir, Markušica-Antin, Gaboš, Ostrovo, Lipovac-Koritna, Dalj i Erdut 

4. zona: Koška, Niza, Vinkovci, Vinkovci bolnica, Vrapčana, Viškovci i Đakovo.

Zajednička karta HŽPP – GPP Osijek 

Zajednička karta je dvokomponentna mjesečna karta koja se sastoji od pametne kartice GPP-a i pametne kartice HŽPP-a, a vrijedi u vlakovima HŽPP-a na relacijama do 40 km od/do kolodvora Osijek (4 zone) i unutar 1. i 2. zone gradskog prijevoza Osijek uz primjenu jedinstvene cijene za obje zone. 

Uvođenjem zajedničkih mjesečnih karata putnicima će se omogućiti kupnja karata koje su do 28 % jeftinije od dosadašnjih (ovisno o kategoriji putnika) kada su putnici odvojeno kupovali kartu za vlak i kartu za tramvaj i autobus. 

Zajedničke mjesečne karte HŽPP – GPP Osijek prodavat će se u kolodvoru Osijek. Dodatnu karticu HŽPP-GPP izrađivat će GPP Osijek, a nadopunjavat će ju HŽPP u kolodvoru Osijek.

Vozni red HŽPP-a 

Na osječkom području vozi 77 vlakova, i to na relacijama Osijek - Vinkovci, Osijek - Beli Manastir, Osijek – Strizivojna -Vrpolje (Zagreb), Osijek - Našice (Zagreb) i Osijek - Dalj. 

Od 3. rujna HŽPP uvest će dodatnih 7 vlakova: 

- 1 vlak Osijek – Vinkovci 

- 1 vlak Osijek - Beli Manastir 

- 5 vlakova Osijek - Bizovac.

Integrirani prijevoz putnika 

Integrirani prijevoz putnika je javni prijevoz u kojem su sve vozila objedinjena u zajednički sustav prijevoza putnika u određenoj regiji, a za sve linije javnog prijevoza vrijede zajedničke karte. Integrirani prijevoz temelji se na razvijenim i optimalnim sustavima javnog prijevoza kojeg koriste razvijene zemlje Europske unije i svijeta. 

Temeljem Strategije prometnog razvoja Republike Hrvatske 2017. – 2030. i novog Zakona o integriranom javnom prijevozu putnika, koji je u fazi pripreme, te ostvarenih pozitivnih poslovnih rezultata temeljem uvedene zajedničke prijevozne karte javnih prijevoznika u Splitu i Zagrebu, od 1. rujna integrirani prijevoz putnika uvest će se na osječkom i riječkom području.

Izvor: OBŽ