Osječko-baranjska

PROJEKT VRIJEDAN 71 MILIJUN KUNA

U listopadu počinje gradnja obilaznice Petrijevaca

Dobre vijesti stižu danas za stanovnike Petrijevaca. Iz Osječko-baranjske županije, naime medijima je upućeno priopćenje kojim se najavljuje kako će u listopadu ove godine započeti gradnja obilaznice oko tog mjesta. Ukupna vrijednost projekta je 71 milijun kuna, a sufinanciranje u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija Europske unije iznositi će 85 posto.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / STV

Kako stoji u priopćenju iz Osječko-baranjske županije veliki broj vozila, osobito teretnih, svakoga dana prolazi kroz Petrijevce, te zbog loše ceste i oštrih krivina predstavljaju stalnu opasnost za mještane, ali i sve sudionike u prometa. Jedino temeljito rješenje, smatraju u Županiji izgradnja je obilaznice, kojom će se središte mjesta rasteretiti od tranzitnog prometa.

Intenzivnom suradnjom županije i Hrvatskih ceste ove godine osigurana su sredstva te je utvrđena dinamika radova. Naime, projektna aplikacija za izgradnju obilaznice Petrijevaca je u posljednjoj fazi pripreme te će se u ovom kvartalu prijaviti na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava objavljen od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Ukupna vrijednost projekta je 71 milijun kuna, od čega su prihvatljivi troškovi 57,66 milijuna kuna, a sam projekt će se u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija sufinancirati u iznosu od 85 %.

Projektna dokumentacija za ovaj zahvat je dovršena te je ishođena građevinska dozvola. Početak izvođenja radova očekuje se tijekom listopada.

Obilaznica Petrijevaca bit će jednokolnička cesta koja obilazi naselje s južne strane, u smjeru zapad – istok. Kretati će se  usporedo s državnom cestom D34, a ukupna duljina iznositi će joj 3,88 kilometara.