Nogomet

KAMIONI VIĆE NEĆE PROMETOVATI NASIPOM

Radovi na novom stadionu NK Osijek u punom jeku – klub moli građane za strpljenje

Radovi na novom modernom stadionu, jedinstvenom u ovom dijelu Europe i kampu Nogometnog kluba Osijek na Pampasu u punom su jeku. Dobivene su tri građevinske dozvole, jedna za nasip terena i dvije za pristupnu ceste, a cjelokupni je glavni projekt završen. Ako sve bude išlo po planu u prvoj polovici 2020. godine čitav bi kompleks mogao biti završen. Vrijednost investicije kampa i stadiona je oko 35 miljuna eura.

Radovi na novom stadionu NK Osijek u punom jeku – klub moli građane za strpljenje   FOTO:STV
Piše: Antonio Bunoza / STV

Da bi na kraju sve bilo kvalitetno izvršeno, potrebno je dobro krenuti od temelja, pa čak i ranije. S obzirom da se čitav objekt gradi na prostoru neposredno uz rijeku, pažljivo se priprema tlo na koje će se nasipati kamen.

"U građevini uvijek imate problema, od vremena, ljudi, od panjeva, od tla koje je dosta pjeskovito, od voda koje još nismo riješili u potpunosti, odnosno kanali su još uvijek začepljeni, ali evo radimo svaki dan na tome i očekujemo da će biti sve prema planu i bez nekih velikih problema", rekao je direktor NK Osijek Igor Galić.

Nakon uklanjanja šume i skidanja površinskog sloja slijedi nasipavanje tamponskog dijela u visini jednog metra. Ti će radovi potrajati dva do tri mjeseca i u tom će razdoblju, kroz inače mirnu stambenu zonu kamioni proći puno puta, pa iz kluba mole sugrađane koji ondje žive za strpljenje. Čeka se i početak gradnje pristupne ceste sa Strossmayerove ulice koja će zapravo biti produžetak Kanižlićeve.

"Jučer je objavljen natječaj za tu cestu koji je ponovljen i do 28.8 bi trebao biti odabran izvođač koji će onda krenuti nakon pravomoćnosti u izgradnju ceste", dodaje Galić.

Nasipom uz Dravu više se neće prometovati kamionima, tražit će se alternativni pravci, a nasip ostaje prohodan za građane, kaže Galić. Ovaj preostali dio šume će se također srušiti, ali taj dio zemljišta je, kako doznajemo, u vlasništvu Grada Osijeka i još se uvijek razrađuje plan njegovog uređenja. No ono što u ovom slučaju nije tek sporedna stvar, a to je nogomet, točno se zna gdje će se igrati.

"Ovdje što vidite u produžetku ovdje će biti 8 terena. Neki će biti prirodne, umjetne i hibridne površine. Glavni teren će biti hibridni i nalazit će se s ove strane gdje će biti zapravo i stadion", ističe Galić.

Točne rokove završetka svih radova još je nemoguće točno predvidjeti zbog različitih okolnosti koje mogu utjecati na izvedbu radova, ali u klubu očekuju kako će 2020. godine Bijelo-plavi svoje europske utakmice dočekati ovdje.