Nogomet

NASTAVAK SAPUNICE

Real Madrid: Modrić je otišao dva sata kasnije s treninga, a ne sat ranije

Europski nogometni prvak Real Madrid odlučno je u srijedu opovrgnuo tvrdnje medija prema kojima je Luka Modrić ranije napustio trening kako bi pregovarao o interesu Intera.

Luka Modrić   FOTO:Jure Miskovic / CROPIX
Piše: Hina / Republika.eu

"Ne samo da nije napustio trening sat vremena ranije, nego je s treininga otišao dva sata nakon svih ostalih. Luka je uvijek igrač, koji zajedno s kapetanom Sergijem Ramosom, najviše vremena provodi na treninzima. U srijedu je došao u naš sportski centar Valdebebas u 9.20 sati a odande je otišao oko 14.30 sati", rekao je glasnogovornik Real Madrida za Hinu.

Neki mediji, pozivajući se na vijest talijanskog novinara objavljenu putem Twittera, izvijestili su kako je Modrić otišao sat vremena ranije s treninga kako bi s klupskim predsjednikom Florentinom Pérezom razgovarao oko interesa Intera.

"To ja apsolutna laž, i glupost koja dolazi iz Italije", istaknuo je glasnogovornik. 

Predsjednik Pérez te generalni direktor José Ángel Sánchez vratili su se oko 14 sati s američke turneje te nije bio u planu sastanak s Modrićem. Hrvatski kapetan u srijedu je prvi put trenirao na sjeveru Madrida nakon što se vratio s godišnjeg odmora.

"Luka Modrić, Zlatna lopta Svjetskog prvenstva, počeo je s pripremama te je trenirao u klupskom centru. Vezni igrač se priključio Marcelu, Varanu, Casemiru i Kovačiću, koji je odradio poseban trening u teretani. Četvorica nogometaša trenirala su s devetoricom igrača iz podmlatka", naveo je Real Madrid na svojoj internetskoj stranici.

"Nakon početnog zagrijavanja, nogometaši su odradili uobičajene vježbe, dodavanje i vođenje lopte, te su završili odigravanjem utakmice na skraćenom terenu. Modrić je, pak, završio trening trčanjem u kontinuitetu", dodao je europski prvak.

Trening je bio zatvoren za medije a Real Madrid je objavio fotografije i video isječak na svojoj stranici gdje se vidi Modrić kako trenira. Real Madrid je ponovio  kako 32-godišnji vezni igrač ima ugovor do 2020. godine te ga nemaju namjeru prodati u slučaju zaprimanja ponude.

Kovačić posuđen u Chelsea na godinu dana; Courtois u Realu

Real Madrid posudio je hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića u londonski Chelsea na godinu dana, priopćio je u srijedu madridski klub.

Real Madrid i Chelsea postigli su sporazum o posudbi Matea Kovačića ove sezone, do 30. lipnja 2019. godine", naveo je Real Madrid u priopćenju.

Kovačić, 24-godišnji vezni igrač, zatražio je od Real Madrida da ga pusti iz kluba kako bi negdje drugdje igrao u kontinuitetu u prvoj postavi. On s Real Madridom ima ugovor na još tri sezone te će se vratiti iduće ljeto. Kovačiću će Chelsea biti četvrti klub u karijeri nakon zagrebačkog Dinama, Intera i Reala. 

Istovremeno je priopćio kako je iz Chelsea doveo belgijskog vratara Thibauta Courtoisa. On će u četvrtak u Madridu potpisati ugovor na šest godina. Prošli mjesec je bio proglašen najboljim vratarom Svjetskog prvenstva. U Real Madridu će se za mjesto među vratnicama natjecati s Keylorom Navasom.

"Chelsea i Real Madrid večeras su postigli sporazum o prelasku Courtoisa. U sklopu kompletiranja posla Mateo Kovačić će se pridružiti 'Plavcima", priopćio je klub iz Londona.