Osječko-baranjska

PROJEKT VRIJEDAN 3,7 MILIJUNA KUNA

Započeli radovi na čepinskom "ipsilonu", uskoro novi kružni tok

Tijekom godina svjedočili smo kako je jedna od kritičnijih prometnih točaka u Osječko-baranjskoj županiji takozvani „čepinski ipsilon“. Ovo mjesto na kojem su se dogodile brojne prometne nesreće postat će znatno sigurnije. Počeli su naime, radovi na izgradnji kružnog toka, a koji će olakšati prometovanje tom dionicom.

Novi turbo kružni tok   FOTO:Čepin.hr
Piše: Republika.eu / STV

Ovo je jedno od najpometnijih, ali i nepreglednijih raskrižja koje već godinama zadaje muke vozačima. Stoga se već neko vrijeme tražilo najbolje rješenje, a sada se na radost mnogih krenulo i u realizaciju. Projekt izgradnje kružnog toka na takozvanom "čepinskom ipsilonu ušao je u zadnju fazu, jer su započeli radovi. Njima će biti obuhvaćene i sporedne ceste, te javne površine, a izgradit će se i dodatni parking.

"To je najprometnija županijska cesta koja prolazi Čepinom i zbog toga smo se odlučili za ovaj projekt. Zahvalila bih se Ministarstvu unutarnjih poslova koje financira ovaj projekt sa 2,4 milijuna kuna i Osječko-baranjskoj županiji koja financira sa 1,3 milijuna kuna. Općina Čepin je sama izradila projektnu dokumentaciju i kroz 3 mjeseca se planira završetak izgradnje kružnog toka", izjavila je Mateja Kalajžić, zamjenica načelnika općine Čepin.

Čepinčani, ali i svi drugi vozači pozdravljaju ovaj projekt.

"Ovaj projekt je vrlo važan za našu općinu, za sve mještane i sudionike u prometu koji prolaze tim dijelom jer će se njime smanjiti broj prometnih nesreća, a samim time i povećati sigurnost svih sudionika u prometu", dodala je.

Za vrijeme trajanja radova promet na ovoj dionici neće biti obustavljen, već samo usporen i otežan pa se vozači mole za strpljenje i pozivaju na oprez.