Osječko-baranjska

VEZA NAKON CIJELOG DESETLJEĆA!

Srijedom i nedjeljom iz Osijeka za Köln

Nakon cijelog desetljeća Osijek ponovno ima zračnu vezu sa njemačkim gradom Kölnom. Prije deset godina, tvrtka kći Germanwings već je letjela tijekom ljetne sezone 2008. godine iz Osijeka za Köln / Bonn s dva leta tjedno, ali je bila ukinuta nakon jedne sezone. Nova linija Osijek – Köln druga je linija tvrtke Eurowings iz Osijeka uz već postojeću za Stuttgart.

Zračna luka Osijek   FOTO:STV
Piše: Marin Ćurić / STV

Kao i linija za Stuttgart, nova linija za zračnu luku Köln/Bonn prometovat će s dva leta tjedno, srijedom i nedjeljom, a riječ je o kasnonoćnim, ponoćnim letovima. Prometovati je počela prvoga srpnja, a na njoj su najavljeni zrakoplovi tipa Airbus A319.

"Već u ove dvije rotacije, znači u četvrtak i u nedjelju, dolazni putnici su došli u puno većeom broju nego odlazni, a to pripisujem turističkoj sezoni i jednog i drugog dana su se odigravale utakmice na Svjetskom prvesntvu, tako da vjerojatno naši ljudi se nisu odlučivali odlaziti prema Kölnu zbog toga", kaže direktor Zračne luke Osijek Davor Forgić.

Dobra vijest je kako će let za Köln ostati i u zimskoj sezoni letenja, koja počinje 25. listopada. Isto se odnosi i na letove za Stuttgart i Basel – dodaje Forgić. Uz spomenute tri inozemne linije, Croatia Airlines leti za Split i Dubrovnik jednom tjednom, a tu su i ranojutarnji letovi za Zagreb tvrtke Trade Air.

"Do kraja mjeseca predstavnici Eurowings trebaju doći ovdje tako da nastavljamo zapravo sa daljnjim povezivanjem njemačkih destinacija Eurowingsova baza je u Kölnu gdje sada letimo. Cilj nam je povezati se naprimjer Sa Munchenom, Berlinom, Hamburgom, Frankfurtom, tako da će to biti teme razovora našeg sastank", dodaje Forgić.

Njemačka dakle ostaje u fokusu osječke zračne luke, uz mogućnost uvođenja letova za nove njemačke gradove do kraja ove godine ili na početku proljetne sezone 2019-e. S obzirom kako je Hrvatska drugo najznačajnije tržište tvrtke Eurowings, to ne bi trebalo biti iznenađenje.