Osječko-baranjska

U TIJEKU NANOŠENJE ZAVRŠNOG SLOJA ASFALTA

Kružni tok Trpimirova - Drinska u promet će biti pušten krajem srpnja

Krajem srpnja, gotovo devet mjeseci od početka radova, kružni tok na raskrižju Trpimirove i Drinske ulice trebao bi biti pušten u promet.

Kružni tok Trpimirova - Drinska u promet će biti pušten krajem srpnja   FOTO:Osijek.hr
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

U tijeku je nanošenje završnog sloja asfalta, nakon čega slijedi postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije, čime će investicija Grada Osijeka, vrijedna pet milijuna kuna, poprimiti finalni obris.

Nakon što su ranije u Tripirovoj ulici sagrađena dva kružna toka, jedan kod sportskog kompleksa Gradski vrt, drugi na raskrižju s Divaltovom i Gackom ulicu, čiju su gradnju financirale Hrvatske ceste, završetkom radova na kružnom toku na križanju s Drinskom ulicom te na ulasku u naselje Sjenjak, potpuno će biti dovršena rekonstrukcija te četverotračne prometnice i Osijek će dobiti novi cestovni ulazak u središte grada iz smjera južne obilaznice, piše Glas Slavonije.
 
- Dogovoreni rok završetka radova je 23. srpnja, dok je tehnički pregled zakazan za 17. srpnja. Borimo se malo s vremenom, u ponedjeljak je bilo predviđeno nanošenje habajućeg, tj. završnog sloja asfalta na velikom kružnom toku, ali je zbog kiše sve prebačeno za utorak – rekla je pročelnica Odjela za graditeljstvo Ljiljana Belajdžić te dodaje:
 
- Danas (utorak, nap. a.) i sutra ide završni sloj asfalta na velikom kružnom toku, nakon čega će se promet s malog kružnog toka na Sjenjaku, onog kod kafića Tango, premjestiti na veliki te će se, ako to dopusti nepredvidljivo vrijeme, završno asfaltiranje, kao i postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije, obaviti i na malom kružnom toku gdje se promet trenutno odvija.
 
Izvor: Glas Slavonije