Vukovarsko-srijemska

NEVJEROJATNO, ALI ISTINITO

U Vinkovcima prosvjed protiv sloma Cibalije, izrečen niz uvreda protiv tamošnjeg HDZ-a!

I to se dogodilo. U Vinkovcima, nepoljuljanoj utvrdi HDZ-a zadnja gotovo tri desetljeća, u utorak je odjekivao niz uvreda na račun te stranke. Razlog - nogomet.

U Vinkovcima prosvjed protiv sloma Cibalije, izrečen niz uvreda protiv tamošnjeg HDZ-a!   FOTO:Screenshot Facebook
Piše: Republika.eu / Lupiga

Odjel za licenciranje pri Hrvatskom nogometnom savezu još je u svibnju ove godine obavijestio upravu kluba da se Cibaliji uskraćuje licenca za igranje u I. i II. HNL u sljedećoj sezoni. Razlog su financije - uprava je podmirila dugovanja prema Poreznoj upravi i dogovorila se oko zaostalih isplata igračima te uplatila predstečajnu ratu te molila imenovani Odjel da ih poštede ovakve odluke.

Međutim, nisu ih uslišili - oduzimanje licence poslano je na odlučivanje Izvršnom odboru HNS-a. Ove sezone već su u niži rang natjecanja ispali i pioniri, kadeti, seniori i juniori, a tokom lipnja u Vinkovcima je osvanuo niz grafita i transparenata: 

"Sreću nećete kupiti onim parama za koje ste prodali dušu i obraz", "Isti klauni, novi cirkus", "Karliću, gdje je odgovornost?", usmjeren protiv bivšeg gradonačelnika Mladena Karlića, piše portal lupiga.com.

Inače, Vinkovcima trenutno upravlja njegov stranački kolega Ivan Bosančić.

Spomenimo i kako je u utorak održan Nadzorni odbor kluba na kojemu se odlučivalo o tome hoće li klub zaista igrati u 3. HNL ili će se amaterizirati, a rezultat očito je razljutio navijače.

Sve je kulminiralo prosvjedom na kojemu je odjekivale brojne uvrede, o čemu svjedoče brojni postovi na Facebooku.

 Izvor: Lupiga / Facebook