Nogomet

IZBORNIK DALIĆ

"Nije iznenađenje što je Hrvatska među četiri momčadi svijeta“

Vatreni večeras imaju priliku ispisati nove stranice hrvatske nogometne povijesti. Dalićevi izabranici protiv mlade i ambiciozne Engleske u Moskvi od 20 sati igraju utakmicu u kojoj je ulog golem, finale Svjetskog prvenstva.

Zlatko Dalić   FOTO:Tom Dubravec/ CROPIX
Piše: MEdia Servis

Nogometna je groznica na vrhuncu, posebice što postoji velika mogućnost da Modrić i ekipa ponove, a nadamo se i nadmaše Ćirinu besmrtnu generaciju iz 98. Neki će reći iznenađenje, ali ne i izbornik Zlatko Dalić...

„Ne smije biti iznenađenje da je Hrvatska među četiri momčadi svijeta. Ova je generacija dugo bilo osporavana, ali dokazala je svoju kvalitetu kada je bilo najpotrebnije na ovom Svjetskom prvenstvu“, rekao je Dalić i upozorio na snagu protivnika:

„Prije svega moramo paziti na prekide. Nemamo razloga biti nervozni ili opterećeni. Igramo bez pritiska. Došli smo igrati nogomet, veseliti se i ne zanima nas previše tko stoji s druge strane pa rezultat neka bude kakav bude."Ako netko dobro poznaje Gordog Albiona na čelu s Harryjem Kaneom onda je to u ovom trenutku, Dejan Lovren jedini naš igrač u Premiershipu.

„Prema Kaneu imamo puno poštovanje, on kroz više sezona pokazuje da je jedan od najboljih napadača Premiershipa. Neprestano zabija, ali nije samo on prijetnja. No, budemo li spremni i budemo li sve pokrivali kao protiv Argentine, mislim da neće biti problema", naglasio je Lovren.Prođe li Hrvatska Englesku u polufinalu, u velikom finalu igrat će protiv Francuske koja je s 1:0 u Sankt Peterburgu svladala Belgiju. No, idemo još jednom korak po korak pa sve do kraja.