Osječko-baranjska

ZAVRŠKI GRADONAČELNIKU VRKIĆU

Postavite platno na Trg Ante Starčevića, i vratite osječku mladost u središte grada!

"Tužno je bilo gledati prazan osječki središnji trg i kolone mladih koji su nakon subotnje utakmice dolazili do njega pješice te kad su vidjeli da na njemu nema nikoga produžavali šetati gradom", kaže u dopisu kojeg je gradonačelniku Vrkiću poslao predsjednik Vijeća GČ Gornji Grad Ivica Završki.

Tvrđa   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Republika.eu

Dopis prenosimo u cijelosti:

Svjedoci smo s kakvim oduševljenjem i interesom naši sugrađani prate i proslavljaju uspjehe naše nogometne reprezentacije. Drago nam je da se osječka Tvrđa tj. glavni trg u istoj koristi za praćenje utakmica putem video platna što je i u funkciji ugostitelja koji na istom trgu imaju ljetne terase. Na žalost građani nam se javljaju s primjedbom kako se organizirano ne može pratiti utakmice na glavnom osječkom Trgu Ante Starčevića. Isto tako, nakon utakmice policija i vozila Unikoma brane prilaz trgu u strahu da oduševljeni građani u koloni vozila ne bi ušli na trg ili ga koristili za parkiranje.

Tužno je bilo gledati prazan osječki središnji trg i kolone mladih koji su nakon subotnje utakmice dolazili do njega pješice te kad su vidjeli da na njemu nema nikoga produžavali šetati gradom. Stariji među nama sjećaju se utakmica Svjetskog prvenstva 1998. god. i scena s glavnog osječkog trga koje su obišle svijet.

Kako se zadnjih dana puno diskutira o povratku građana u središte s vrlo disparatnim stavovima evo prilike da Grad postavi platno na Trg Ante Starčevića i nešto stolica što bi omogućilo i još jedno mjesto u gradu za zajedničko praćenje dvije ili tri utakmice. Kamo sreće kada bi se to moglo omogućiti i u Donjem gradu. Znamo da je u pitanju kratko vrijeme no evo prilike da gradska vlast i na ovom primjeru vrati osječku mladost u središte grada kao u Zagrebu, Splitu i Rijeci.