Osječko-baranjska

GOTOV DO OŽUJKA SLJEDEĆE GODINE

Počinje izgradnja vrtića u Višnjevcu

Novi vrtić vrijedan oko 10 milijuna kuna gradit će se u Višnjevcu. Smješten će bit uz Osnovnu školu Višnjevac, a na potpisu ugovora o izvođenju radova rečeno je kako će biti izgrađen do ožujka sljedeće godine.

Počinje izgradnja vrtića u Višnjevcu   FOTO:STV
Piše: Antonio Bunoza / STV

U roku od 7 mjeseci, na početku sljedeće pedagoške godine na ovome će mjestu, ako sve bude išlo po planu vrtić polaziti do 120 djece. Odnosno 4 jasličke skupine i 6 vrtićkih. Površina zgrade je oko 1380 četvornih metara s podnim grijanjem, uz 2000 četvornih metara zelenih površina za igralište i ostalu opremu.

"Objekt je opremljen atrijem. U energetskom smislu to je visoka A razina energetske obnove. Mi smo u uvjetima natječaja u projektnom zadatku predvidjeli da projektant treba omogućiti nadgradnju u smislu energetski samoodržive ili nulte zgrade, zato projekt ima projektiran uvjetno ravni krov. On je u padu radi odvodnje. Međutim pozicioniran je tako da će se na njega u budućnosti moći postaviti i solarni paneli", rekla je Ljiljana Belajdžić iz Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša.

"Ovo traženje 15-ak godina da se izgradi vrtić u Višnjevcu, evo malo i predugo smo čekali, ali zanemarimo sve to. Sad smo presretni, jedan od sretnijih dana u mom životu", rekao je Mirko Ivković, predsjednik MO Višnjevac.

U školski i predškolski odgoj ove ćemo godine uložiti preko 70 milijuna kuna kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

"To se odnosi na školu u Briješću s dvoranom, također rekonstrukcija škole u Tenju s velikom trodjelnom dvoranom, četiri škole s ovojnicom i energetskom učinkovitošću, dvije zgrade za naše vrtićarce", rekao je Vrkić.

Nekoliko sportskih igrališta ove škole koje će se izgubiti gradnjom vrtića bit će izgrađeno s druge strane u dvorištu škole.