Crna kronika

POKUŠAO JE NAPUSTITI HRVATSKU

Uhićen ubojica sa Zrća: Britanca uhvatili na splitskom aerodromu

Uhićen je ubojica koji je jučer na poznatoj plaži Zrće u Novalji usmrtio mladog državljanina Velike Britanije.

Ubojstvo se dogodilo ispred kluba Kalypso u Novalji   FOTO:Luka Gerlanc / CROPIX
Piše: Media Servis

Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2018. priopćio je kako je 25-godišnji Britanac uhićen prilikom pokušaja napuštanja granica Republike Hrvatske te će tijekom dana biti prepraćen na daljnje kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Novalja.Uhićenje je potvrdio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Jutros je osoba uhićena na zračnoj luci u Splitu i ovim pokazujemo da je hrvatska policija vrlo koordinirana i vrlo profesionalna. Ja čestitam glavnom ravnatelju i svim kolegama koji su od jučer do danas zapravo odradili svoj posao", rekao je Božinović.

Ministar Božinović na konferenciji pod nazivom "Sigurnost gradova" istaknuo je kako se Hrvatska prepoznaje kao sigurna turistička destinacija i najavio mogućnost novog sustava kontrola za vrijeme turističke sezone.

"I Hrvatska, ali i Slovenija i Mađarska su notificirale mogućnost, govorimo o mogućnosti, prelaska sa sustavne na ciljane kontrole u razdoblju od 15.ožujka do 31.listopada ove godine. Dakle, ciljane kontrole kada za time postoji potreba", najavio je Božinović.

U svom pohodu uhićeni Britanac ozlijedio je još dvije osobe, dok se jedna i dalje bori za život.