Republika TV

NJEGOVI KOHORTAŠI POZDRAVILI GA BAKLJADOM

Posljednji oproštaj legendarnom Kohortašu Daliboru Žižanoviću Žiži

Obitelj, prijatelji i Kohorta oprostili su se od Dalibora Žižanovića Žiže, po mnogima kultnog navijača NK Osijeka. Na posljednjem ispračaju njegovi Kohartaši pozdravili su ga baljkadom.

Posljednji oproštaj legendarnom Kohortašu Daliboru Žižanoviću Žiži   FOTO:Republikae.u
Piše: Republika.eu / STV

Dalibor Žižanoviž Žižo godinama je bio strastveni navijač NK Osijeka, jedno vrijeme i vodio je Kohortu, a bio je i jedan od osnivača nove Kohorte 1988. godine.

Krajem travnja na 30. rođendan Kohorte dodjeljena mu je nagrada za životno djelo, a cijela kinodvorana gromoglasno je, baš kao što se skandira na istoku Gradskog vrta, posvetila pjesmu: “I kada teško je, uvijek smo uz tebe“.

Žižo je dok ga bolest u tome nije spriječila bio neizostavan na svakoj Osijekovoj utakmici, velike su njegove zasluge za ishođenje i uređenje prostora u kojima se navijači i danas redovito okupljaju, u Fakultetskoj ulici u Tvrđi. Igrači, treneri i uprava pamte ga kao susretljivog, kooperativnog i velikog motivatora pa su tako izraze sućuti preko društvenih mreža poslali brojni sadašnji i bivši igrači Osijeka te treneri i članovi Uprave.