Politika

PODNIO OSTAVKU NA MJESTO POTPREDSJEDNIKA KLUBA SDP-A

Maras: Ne smije osobni interes unutar stranke biti prije interesa građana

Gordan Maras podnio je ostavku na mjesto potpredsjednika Kluba SDP-a. Kao razloge naveo je klijentelizam i oportunizam, koji, kako kaže, razaraju stranku. Kaže, zbog toga se i odlučio kandidirati za predsjednika Gradske organizacije SDP-a grada Zagreba.

Gordan Maras   FOTO:Tomislav Kristo / CROPIX
Piše: Media Servis

"Ne smije primarno biti interes toga da se netko zbrine unutar stranke prije interesa građana, primjerice ako govorimo o Zagrebu, građana Grada Zagrebu. Nemoguće je da ne vodimo računa da SDP ima jasnu opoziciju Bandiću u Zagrebu što će sa mnom dobiti. SDP mojim izborom mora prekinuti dojam koji je u Gradu Zagrebu da je podružnica stranke Milan Bandić 365", rekao je Maras.

Tvrdi, nije bitan on, nego se nada da SDP može biti bolji. Dodaje kako je ‘‘bitno da predsjednik SDP-a Grada Zagreba može parirati zagrebačkom gradonačelniku‘‘.

Na upit zašto ostavku daje baš sad, uoči izbora, odgovara:

"Ja se za SDP borim 20 godina i radim pošteno i kažem vam još jednom, mislim da je u nedjelju zadnja šansa da se izborimo za bolji SDP u Zagrebu i da to može biti bolji SDP i generalno u Hrvatskoj", istaknuo je Maras.

Vjeruje da će ga članovi SDP-a podržati na izborima u nedjelju. Smatra, to je način da stranka u gradu Zagrebu, ali i na državnoj razini, zaustavi pad i bude bolja.