Crna kronika

DOBAR ULOV

Slavonskobrodska granična policija zaplijenila 64 kg marihuane i 5,5 kg hašiša

Granična policija je na graničnim prijelazima Karasovići i Slavonski Brod u petak zaplijenila veće količine marihuane i hašiša, priopćili su iz Ministarstva unutarnjih poslova. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Marihuana   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Na Granični prijelaz Karasovići, 8. lipnja u ranim jutarnjih satima ulaznoj graničnoj kontroli u osobnom vozilu albanskih registarskih oznaka, pristupio je 41-godišnji državljanin Albanije. S njim u pratnji nalazila se supruga i dvoje maloljetne djece. Sumnju kod policijskih službenika izazvao je intenzivan miris laka u vozilu zbog čega su policijski službenici Policijske postaje Gruda, u suradnji s djelatnicima carine, pregledali vozilo.

Pregledom su pronašli preinake na podvožju vozila zbog čega su od Županijskog suda u Dubrovniku zatražili nalog za pretragu vozila. Temeljem pribavljenog naloga suda pretragom vozila u podovima ispod vozačkog i suvozačkog mjesta pronađena su 53 paketa sa oko 23 kilograma marihuane i 8 paketa sa nešto više od 5 kilograma hašiša. Pronađena droga je oduzeta, a nad 41-godišnjakom policija je provela kriminalističko istraživanje i kazneno ga prijavila za neovlaštenu proizvodenju i promet drogama. Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Druga zapljena dogodila se na graničnom prijelazu Slavonski Brod, u petak, 8. lipnja, u popodnevnim satima, kada je prilikom ulazne granične kontrole, u suradnji policije i carine kontroliran teretni automobil s priključkom i 38-godišnji vozač, hrvatski državljanin. Carinski službenici su prilikom pregleda u tovarnom prostoru kamiona uočili kutije u kojima su se nalazili PVC paketi sumnjivog sadržaja. Daljnjim radom policije i carine, potvrđeno je da se radi o opojnoj drogi.

Pretragom vozila temeljem naloga nadležnog suda, u prostoru priključnog vozila pronađeno je 41,6 kilograma marihuane. Policijski službenici su 38-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske", stoji u priopćenju.