Osječko-baranjska

VRIJEDNA DONACIJA PEVECA

Psima stigla vrhunska hrana, KBC-u Osijek oprema za uređenje parka

Sklonište za pse u Nemetinu najveći je privremeni dom napuštenim psima Slavonije i Baranje. Ovdje trenutačno živi 180 pasa, a o njima brinu volonteri i Osječani velikog srca. A to je često težak zadatak – zimi je hladnoća najveći neprijatelj, ljeti vrućine i komarci. No, hrana i ostale potrepštine najveća su briga. To ovih dana neće biti problem jer je u azil stigla vrijedna donacija.

Psima stigla vrhunska hrana, KBC-u Osijek oprema za uređenje parka   FOTO:STV
Piše: Marija Završki / STV

I vrućina i hladnoća, i kiša i komarci najmanji su problem kada u nemetinskom skloništu za pse zavlada glad.

30 vreća najfinije i visokokvalitetne hrane za pse stiglo je u najboljem mogućem trenutku.

Stanare očekuje čak 300 kilograma hrane – priprema se prava gozba, poručuju volonteri.

"Ljeto nam je uvijek krizno razdoblje tako da bolje se nije moglo potrefiti. Ovdje živi 180 pasa treba ih hraniti svaki dan svaka pomoć nam je dobrodošla do ostalih sugrađana i sugrađanski i najmanja pomoć nam je dobrodošla", priča volonter Davor Jonjić.

Osim volontera za pse se brinu i njegovi sugrađani. Redovito ih izvode na šetnju, donose namirnice i ostale potrepštine. Marljivost i trud volontera treba nagraditi, a ovim napuštenim psima pružiti najbolju moguću brigu i skrb, kažu donatori.

"Željeli smo upravo najbolje dati za naš azil jer oni daju sve od sebe kako bi pomogli tim psima kojima je pomoć potrebna ali hvala svima koji udomljavaju pse na prostoru Slavonije i Baranje, a pošto je ovo naš regionalni centar upravo smo htjeli dati naš doprinos kako nam je bitno da brinemo za ljude isto tako i za životinje", kaže član Uprave "Peveca" Krešimir Bubalo.

A osim azila vrijednu donaciju dobio je i Klinički bolnički centar u Osijeku. Riječ je o hortikulturalnoj opremi, sadnicama, cvijeću i biljkama za uređenje parka i bolničkih prostorija.

"Pored što se Klinički centar brine o zdravlju naših sugrađana i svih ostalih naših stanovnika moram priznati da smo ovom vrijednom donacijom uljepšali unutarnji izgled KBC Osijek tako da ćemo ovom našom zelenilom i ostalim sredstvima koje su nam potrebna za održavanje našeg bolničkog parka i cijelog okruženja još malo doprinjeti boljem i ugodnijem osjećanju naših pacijenata", kaže pomoćnica ravnatelja za kvalitetu KBC Osijek Jasminka Milas Ahić.

Trajnice, trava, oprema za zalijevanje, škare, grablje, cijevi za redovito zalijevanje – u osječki KBC stiglo je sve ono potrebno za lijep i uređen bolnički park.

"Pevec kao kompanija koja ima 80 tisuća artikala u svom centru trgovačkom sigurno da je partner KBC. Željeli smo ovom donacijom uljepšati prostor da ovaj prostor hortikulture izgleda na visokoj razini. Zato smo kroz ovu donaciju od 40 artikala koje je KBC sam odabrao željeli smo uljepšati prostor", dodaje Bubalo.

Osijek je grad zelenila, parkova i perivoja, a sada će i pacijenti osječke bolnice disati punim plućima. Bolničari će već ovih dana početi s pripremama uređenja i postavljanja cvijeća.