Rukomet

NOVI POČETAK ZA SLAVONSKI RUKOMET?

Hrvatski rukometaši pred ispunjenim tribinama Gradskog vrta! Červar: "Imamo veliku odgovornost"

Dani hrvatske reprezentacije ovih su dana u Osijeku i Slavoniji. Osim nogometne utakmice, sutra je na rasporedu početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rukometaša. Hrvatska je u dvorani Gradski vrt domaćin selekciji Crne Gore a kao i stadion i dvorana Gradski vrt je rasprodana.

Izbornik Lino Červar, kapetan Zlatko Horvat i reprezentativac Damir Bičanić   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Dario Andraković / STV

Mnogi su mislili kako će nogometna reprezentacija Hrvatske posve okupirati pozornost građana Osijeka, no ništa manje zanimanje gledatelja nije ni za rukometom, jer poznato je - Osijek ima rukometnu publiku. 

"Moram prije svega iskazati zadovoljstvo da nakon pet godina se vraćamo u Slavoniju, u metropolu Slavonije Osijek. To samo pokazuje da nam je stalo igrati u Slavoniji gdje osjećamo kao da smo kod kuće i da imamo veliku potporu svih građana Slavonije. Uvijek dočekuju hrvatsku reprezentaciju s puno simpatija, zadovoljstva i ushićenja jer su domaćini jednoj najtrofejnijoj i iza nogometa najpopularnijoj reprezentaciji naše zemlje. Zbog toga imamo i veliku odgovornost da sutra pred rasprodanom dvoranom opravdamo to povjerenje jednom velikom borbom, zalaganjem na dvomeču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom Crne Gore. Nama je iznimno važan prvi nastup i prva utakmica u Osijeku. Uzvrat je 14.6. u Podgorici, a znamo da nije isto igrati kod kuće i u gostima", rekao je izbornik reprezentacije Lino Červar.

Za utakmicu Hrvatska - Crna Gora koja će se odigrati u subotu, 9. lipnja, dva dana ranije više se nisu mogle kupiti ulaznice i dvorana Gradski vrt bit će puna. Naši reprezentativci imat će tako poseban motiv igrati u vrlo važnom susretu protiv neugodne ekipe Crne Gore.

"Mi nećemo dopustiti da nas oni omlitave. Sutra nastupamo s najjačom reprezentacijom i moramo dati sve od sebe. Prije svega s velikom borbenošću, skromnošću i uvažavanjem protivnika. To su tri preduvjeta da sutra dobro odigramo utakmicu. Naravno i uz pomoć navijača koji će podignuti atmosferu jer to je nešto iznad igre. Mi smo s njima igrali prijateljsku utakmicu uoči Europskog prvenstva, pratili smo ih na Prvenstvu. I tada nisu bili kompletni, ali su pokazali da su homogenizirana reprezentacija s novim izbornikom Draganom Đukićem. Pokazuju jednu taktičku disciplinu gdje su neovisno o plasmanu bili tvrd orah i za poznate reprezentacije. Sutra nas očekuje jedna tvrda utakmica i za nas je vrlo bitno da je rezultat povoljan uoči uzvrata jer je puno reprezentacija došlo s prednošću tamo, ali se na kraju nisu uspjeli kvalificirati na veliko natjecanje, a nama je cilj da se naredne godine plasiramo na Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj."

Hrvatskoj će nedostajati tek Domagoj Duvnjak, a izbornik Lino Červar od 21 igrača a 16 će odabrati na dan utakmice.

"Duvnjak je lider reprezentacije. S njim sam bio u kontaktu i sve smo analizirali te smatramo da on u ovom trenutku ne bi mogao dati sve što može. On još uvijek ima problema s koljenom. Dobiva dodatne injekcije i svaku utakmicu igra pod određenim posebnim tretmanom. Trener Gislason ga ne koristi u oba pravca i nije to to. Velika je naša želja da sad preko ljeta on sanira tu povredu. Imamo problema i sa Štrlekom koji ima problema s trbušnim zidom, ali on se stavio u službu reprezentacije jer želi sudjelovati i dati svoj doprinos. Stisnut će zube u što ne sumnjam jer je to Manuel uvijek radio."

Igrači će svakako imati veliku podršku sutra u dvorani Gradsmki vrt od 20 sati, a vrijedi napomenuti kako je susret i humanitarnog karaktera jer će sav prihod od prodanih ulaznica ići kao pomoć osječkim rukometnim klubovima koji najviše imaju problema s financijama. Jedino ovaj trofejni sport u Osijeku nema prvoligaša.

Možda upravo i i sutrašnji susret sa Crnom Gorom bude jedan novi početak ne samo za Hrvatsku reprezentaciju nego i za rukomet u Osijeku i Slavoniji.