Zabava

POSLUŠAJTE OBRADU NAŠE HIMNE

Lidija Bačić: ''Ja nisam instant domoljub''

Nakon što je nedavno izbacila novi sing ''3 minute'', Lidija Bačić je iznenadila obožavatelje pomalo rock obradom hrvatske himne.

Piše: Republika.eu

 ''Ja nisam instant domoljub (bacite oko na moju profilnu sliku), volim Hrvatsku i to me moja obitelj naučila.

Osjećaj ponosa kada svira naša himna još mi prolazi kožom kao i kad sam bila dijete. Zanimljivo je da, naprimjer, u Americi svi pjevaju američku himnu, od country pjevača do Beyonce, Mariah Carey, Lady Gage... Tako iskazuju svoje domoljublje na sportskim događajima i u svim prilikama. Kod nas se rijetko ili nikako koristi naš ponos-naša himna!

Ne krijem svoje domoljublje i ne koristim ga za samopromociju, nego je ono konstanta. 

Moje profilne slike na društvenim mrežama su godinama obilježene hrvatskom zastavom, često u prigodnim prilikama ili za Dan državnosti pjevam našu himnu, u kolovozu pjevam sa svojim bendom kao ponosna Splićanka i Hrvatica na velikom live koncertu za Dan pobjede u Kninu...

Imala sam potrebu iz časti i ponosa za svoju zemlju snimiti našu himnu, da nas prati i da snaga moga glasa izazove ponos i u vama dok je slušate.

Volim Hrvatsku i nadam se da ćete od sutra uživati u mojoj verziji himne i pjevati je kada slavimo naše pobjede'' napisala je Lidija prije objave snimke.

''Bravo Lidija, kraljice'', ''Vrh'' i ''Svaka čast, ostani svoja, najbolja si'' samo su neki od komentara oduševljenih fanova, a kako zvuči Lidijina obrada poslušajte u nastavku