Republika TV

''SPECIJALISTIČKO USAVRŠAVANJE DOKTORA MEDICINE''

Osječkom Domu zdravlja projekt vrijedan 16 milijuna kuna

Osječki Dom zdravlja osigurao je projekt vrijedan nešto više od 16 milijuna kuna i to za "Specijalističko usavršavanje doktora medicine". U sklopu projekta usavršavanje će potpuno besplatno završiti 12 specijalizanata. Na ovaj način, ističu iz Dom zdravlja, istovremeno se ulaže u ljude, te osigurava kvalitetnija skrb za pacijente.

Piše: Republika.eu / STV

Ovim velikim projektom željelo se poboljšati pristup zdravstvenoj zaštiti u ruralnim, manje atraktivnim područjima tako da se osigura dovoljan broj specijalista određenih djelatnosti iz područja obiteljske medicine, pedijatrije te ginekologije. Specijalizacija liječnika trajat će 5 godina.

I to je itekako dobra vijest i to posebice u vrijeme kada se o hrvatskom zdravstvu uglavnom govori u negativnom kontekstu. No, i ovdje ima manjih problema kao što je nedostatak ginekologa pa tako osječki Dom zdravlja ima samo jednog specijalizanta, ali nema svog ginekologa. Situacija s pedijatrima je nešto bolja jer ima četiri, dok je dugogodišnji problem s nedostakom liječnika dentalne medicine riješen.

Inače Dom zdravlja uz primarnu zdravstvenu zaštitu u svom sklopu uz ostalo ima i radiologiju, ultrazvučnu dijagnostiku, kardiologiju, a uskoro planiraju i povećati broj specijalističkih ambulanti. Naime, kako je kazao ravnatelj Lukić u dogovoru s osječkim Kliničkim bolničkim centrom otvorit će nekoliko novih specijalističkih ambulatni u Domu zdravlja, a u kojima se trenutačno u bolnici najduže čeka.