Osječko-baranjska

SUNČAN DAN I SUBOTA DOBITNA SU KOMBIJACIJA

Sajam antikviteta – atrakcija za turiste iz Hrvatske i svijeta

Pravi sunčani dan i prva subota u mjesecu bili su idealna kombinacija za još jedan dobro posjećen osječki Sajam antikviteta. I ovoga puta ponuda je bila bogata i raznovrsna starinama, uporabnim predmetima, i gastronomskim delicijama, a pozornost Osječana i gostiju iz cijeloga svijeta posebno su ove subote privlačili proizvodi malih obrtnika.

Sajam antikviteta – atrakcija za turiste iz Hrvatske i svijeta   FOTO:STV
Piše: Republika.eu

Već je dobro poznato kako se na osječkom Sajmu antikviteta može pronaći uistinu sve, a najbolje je ponovno išla prodaja predmeta koje posjetitelji nisu niti znali da trebaju. Našli su se tu uz prodavače starina, rukotvorina, prehrambenih proizvoda i svega drugoga i mali obrtnici koji su ponovno iznenadili inovativnošću svoje ponude.

Stolovi od prirodnih materijala i šareni ukrasni predmeti privukli su pozornost čak i turista iz daleke Kanade koji su na proputovanju kruzerom stali i u Osijeku.

Osječki Sajam antikviteta ima naravno i svoje vjerne posjetitelje koji svaku prvu subotu u mjesecu imaju isplaniranu za posjet svojoj omiljenoj manifestaciji.

I na današnjem Sajmu antikviteta našlo se među starinama, kako bi rekli Osječani, svega živog. Od ukrasnih predmeta, bizarnih relikvija prošlih vremena, do pravih malih blaga. Ono što su za neke starine za druge su još uvijek uporabni predmeti.

Uz Sajam antikviteta i ovoga je mjeseca Turistička zajednica Grada Osijeka organizirala turistički razgled grada s potragom za skrivenim carskim blagom.