Osječko-baranjska

SASTANAK MINISTRA S ČELNIŠTVOM ŽUPANIJE

U prometnu infrastrukturu Osječko-baranjske županije bit će uloženo više od milijardu kuna!

U milijardama kuna broje se iznosi koji će se u idućih nekoliko godina uložiti u prometnu povezanost Osječko-baranjske županije. Istaknuto je to na radnom sastanku koji je s čelništvom županije održao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Na sastanku je govora bilo o najvažnijim infrastrukturni projektima u prometu Osječko-baranjske županije, a s posebnim naglaskom na najveći od svih – nastavak izgradnje koridora 5c.

U prometnu infrastrukturu Osječko-baranjske županije bit će uloženo više od milijardu kuna!   FOTO:STV
Piše: Dino Perković / STV

Još prije par godina autocesta od Osijeka do mađarske granice, navodno zbog štednji i slabog prometa trebala je biti tek brza cesta, no srećom, danas je ponovno, prema riječima ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića najvažniji prometni infrastrukturni projekt Osječko-baranjske županije. Ministar je najavio kako izgradnja Koridora 5c ide dalje, te kako su nedavno otvorene ponude vrijednosti 80 milijuna kuna za prvu fazu uređenja objekata na dionici Osijek-Beli Manastir. Za ovu dionicu ishođena je građevinska dozvola, te je u tijeku zatvaranje financijske konstrukcije.

PROČITAJTEIpak autocesta! Koridor Vc nastavlja se raditi u punom profilu, sve gotovo u iduće dvije i pol godine

"Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, naravno u suradnji i uz vodstvo Ministarstva financija i ministra Marića razgovara s međunarodnim financijskim institucijama kako bi se ta investicija financijski zaokružila i očekujemo u ovoj godini raspis natječaja i početak radova za nastavak prema Belom Manastiru", rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture RH Oleg Butković.

Župan osječko-baranjski Ivan Anušić već je ranije najavio kako će ovaj dio radova do Belog Manastira biti dovršen do 2020. godine. Preostaje još 5 kilometara do granice gdje treba riješiti imovinsko pravne zavrzlame, te je potrebno usuglasiti s Mađarskom stranom točku gdje će se spojiti autocesta. Ti razgovori se vode te se, prema riječima ministra Butkovića dogovor očekuje vrlo brzo. Govora je na sastanku bilo i o obnovi državnih cesta u Osječko-baranjskoj županiji u što će se do 2020. uložiti oko 230 milijuna kuna. Uskoro slijedi, najavljeno je, i potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za uređenje obilaznice oko Petrijevaca, a kroz mjesec dana bit će raspisan i natječaj.

"Naš fokus u sljedećem razdoblju dvije tri godine će biti državna cesta D34. U ovom trenutku tamo obavljamo radove na dionici Gezinci-Podravska Moslavina, pripremamo dokumentaciju za cijelu dionicu, i ono što je bitno, jedini projekt građenja u ovom razdoblju će biti obilaznica oko Petrijevaca kao potencijalna crna točka na toj dionici", kaže predsjednik Uprave HC Josip Škorić.

Očekuje se kako će ovaj projekt biti financiran u 85%-tnom iznosu iz fondova Europske unije. Najavljeno je i kako će Hrvatske ceste u idućem razdoblju ulagati i u obnavljanje državne ceste D213 od Osijeka do graničnog prijelaza Erdut. Što se pak tiče željezničkog prometa, istaknuto je kako će u idućem razdoblju biti obnovljeno 19 željezničko-cestovnih prijelaza u županiji, ali i da predstoji obnova željezničkog kolodvora u Osijeku čija će vrijednost iznositi oko 18 milijuna kuna. Kolodvor u Erdutu urediti će se kako bi bio prilagođen Schengenskom sustavu, a graditi će se i novi kolodvor Laslovo-Korođ.

"Mi ove godine i sljedeće dvije planiramo na području ove županije uložiti oko 70 milijuna kuna u investicije. Pored toga ulažemo i na redovno održavanje pruga red veličine petnaestak milijuna kuna", rekao je predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić.

No, nažalost u planovima HŽ-a nije rješavanje možda i najvećeg problema željezničkog prometa – željezničko cestovnih prijelaza u gradu Osijeku koji nekoliko puta dnevno kada prolazi vlak nakratko paraliziraju cijeli grad. Kako je istaknuo predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture temeljem zakona ne može financirati podvožnjake ni nadvožnjake, već treba pronaći druge izvore financiranja. Govora je bilo i o zračnom prometu, odnosno Zračnoj luci Osijek koja bilježi porast broja putnika i tereta, no otežano posluje.

"Pa smo razgovarali o načinima kako pomoći u narednom razdoblju, a budući da se sada vrše pregovori i dogovori oko financiranja otvorenosti aerodroma, ono što je sigurno je da će u 2019. biti sigurno povećanje izdvajanja državnih, iz državnog proračuna za Zračnu luku Osijek", dodao je ministar Butković.

Što se pak tiče Lučke uprave Osijek, u tijeku su dva projekta. Prvi je izgradnja terminala za prijevoz rasutog tereta uz sufinanciranje EU, koji je trenutačno u fazi natječaja koji se, istaknuo je ministar Butković mora ubrzati u čemu će pomoć pružiti i ministarstvo. Drugi pak projekt je putnički terminal koji će Ministarstvo tijekom dvije godine izfinancirati s ukupno 6 milijuna kuna. 

Župan osječko-baranjski Ivan Anušić pozdravio je ova ulaganja u infrastrukturu istaknuvši kako županija ima velike potencijale u svojim prometnim koridorima koji su ključni za razvoj gospodarstva i turističkih potencijala.

"Projekti su realni, projekti su dogovoreni, dogovoreni su termini i kao što je rekao i ministar Butković realizirat ćemo to sve u jednom vrlo, vrlo kratkom i realnom roku. Tako da smatram da realizacijom tih svih projekata stavljamo se ponovno na jednu puno višu razinu konkurentnosti naše kao županije u odnosu na Hrvatsku, Europu i sve ono što nam je potrebno kao županiji imati", rekao je župan osječko-baranjski Ivan Anušić.