Vukovarsko-srijemska

UGOVOR VRIJEDAN 680 MILIJUNA KUNA

Ugovoreno financiranje obnove željezničke pruge Vinkovci - Vukovar

Potpisan je Ugovor vrijedan 680 milijuna kuna za financiranje projekta Nadogradnje i elektrifikacije željezničke pruge Vinkovci-Vukovar. Ugovor za adaptaciju 18,71 kilometara duge pruge od Vinkovaca do Vukovara potpisali su ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković,

U Vinkovcima potpisan ugovor za financiranje obnove željezničke pruge Vinkovci - Vukovar   FOTO:Emica Elvedji / CROPIX
Piše: Media Servis

Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić.

Ministar je ujedno potpisao i drugi ugovor za nabavu novih autobusa za javni promet u Vinkovcima vrijedne 15 milijuna kuna s ravnateljem Petricem i direktorom tvrtke Polet Mijatom Kurtušićem.

Butković je istaknuo da je njegovo ministarstvo do sada potpisalo 27 projekata ukupne vrijednosti oko 9,5 milijardi kuna.

"Resor prometa se definitivno ubraja u resor koji je najviše potpisao sredstava iz Europske unije i naravno to garantira velike investicijske cikluse u željeznice, u ceste i na ono što bi trebalo rezultirati i rastom gospodarstva i BDP-a", poručio je Butković.

Potpisivanju je sudjelovala i ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac.

"Ovi vrijedni ugovori od gotovo 680 milijuna kuna, u sklopu su projekta Slavonija veliki doprinos onome što Vlada čini i radi. Veselim se daljnjem ugovaranju europskih projekata ne samo u sektoru prometa nego i svih ostalih", naglasila je Žalac.

Financiranje ovih projekata utjecat će na modernizaciju prometne mreže i time će se smanjiti vrijem putovanja i povećat sigurnost u prometu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.