Brodsko-posavska

ZAJEDNO PROTIV GOVORA MRŽNJE

Policija, škole i udruge zajedno u akciji prevencije nasilja i huliganizma

Policijska uprava brodsko-posavska u četvrtak, 24. svibnja, u kino dvorani Cinestar u Slavonskom Brodu organizira preventivnu akciju "Prevencija huliganizma", u sklopu Preventivnog programa "Zajedno protiv govora mržnje", u kojoj će sudjelovati učenici svih slavonskobrodskih srednjih škola, predstavnici raznih ustanova, institucija, udruga, sportskih saveza i medija.

Ilustracija   FOTO:pixabay
Piše: HINA

 Cilj programa "Zajedno protiv govora mržnje“ je promicanje kulture tolerancije, dijaloga, nenasilja i nediskriminacije, te prevencija svih oblika govora mržnje kao društveno neprihvatljivog oblika ponašanja.

"Želimo potaći pozitivne stavove kod mladih vezano uz manjinske društvene skupine. U konačnici akcija ima za cilj i prevenciju kriminaliteta kojeg motiviraju različiti oblici mržnje. Široki obuhvat sudionika u ovom programu posljedica je pozitivnih povratnih reakcija koje smo imali u ranijim sličnim preventivnim programima", rekla je Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske.

Uz predstavljanje spota "Dođite na Blue Carpet“, za sudionike programa prikazivat će se preventivno edukativni filmovi i spotovi, a nastupit će i grupa "Opća opasnost".

Akcija se provodi uz podršku Ravnateljstva policije, Ministarstva unutarnjih poslova i počinje u 11 sati.

(Hina) xmvrk yagrb