Nogomet

U DERBIJU BOLJE OD SPLITA

ŽNK Osijek osvojile 22. titulu prvakinja Hrvatske

Nogometašice Osijeka obranile su naslov prvakinja Hrvatske! U posljednjem kolu prvenstva Osijek je na Mačkamami bio bolji od Splita s 1:0 i tako osigurao 12. uzastopnu titulu prvakinja Hrvatske, ujedno 22. ukupno.

ŽNK Osijek osvojile 22. titulu prvakinja Hrvatske   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković / STV

“Zečice” su u derbiju posljednjeg kola, ali i cijelog prvenstva, jer je odlučivao o tituli, svladale Split s 1:0 te tako s maksimalnim bodovnim učinkom završile sezonu. 6 bodova više od drugoplasiranog Splita na kraju, ali ovo je bilo do sada najneizvjesnije prvenstvo, jer su Splićanke bile konkurentne do samoga kraja. I u Osijeku pokazale da su dostojan protivnik i kako Zečice konačno imaju konkurenta u ligi i kupu.

Mala mrlja ove sezone ostala je jedino što su Osječanke od Splita ispale u Kupu u četvrtzavršnici i što ove godine neće podići dvostruku krunu.

Izabela Lojna bila je strijelac jedinog, pobjedničkog gola za Osijek koji je tako proslavio svoju 22. titulu u prvenstvu.

Osječanke su na najbolji način proslavile svoju novu titulu prvakinja. Bilo je tu i Kohorte ali i ostalih navijača na ispunjenoj Mačkamami što je još jedan dokaz koliko se cijene rezultati i trud ponajboljeg sportskog kolektiva u gradu na Dravi. Sasvim sigurno je i susret imao zanimljivost zbog kvalitete Splita, koji jedokazao kako je konačno i ženski nogomet dobio pravi derbi.