Nogomet

OSJEČKI POKER

Treneri Dinama, Hajduka, Osijeka i Cibalije rođeni su u istom gradu

Što trenutno najviše povezuje Dinamo, Hajduk, Osijek i Cibaliju, osim naravno to što je riječ o članovima elitnog razreda hrvatskog nogometa Hrvatske Telekom prve lige?

Ilustracija   FOTO:Tea Cimas / CROPIX
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

U ovom trenutku na klupi sve te četiri prvoligaške momčadi sjede ljudi koje povezuje činjenica da su rođeni u istom gradu

Zoran Zekić - trener Osijeka, Željko Kopić - trener Hajduka, Davor Rupnik - trener Cibalije i Nenad Bjelica - trener Dinama.

Naravno, samo najluđi teoretičari zavjere ovu “poplavu” Osječana na kormilima naših prvoligaških klubova mogu povezivati s činjenicom da je i predsjednik HNS-a rodom iz Osijeka. Kao i da se na osnovi ove čiste slučajnosti može zaključiti kako Osječani posjeduju poseban trenerski gen, piše Glas Slavonije.

- Lijepa je to spoznaja i za svaku pohvalu da su naši Osječani, od kojih sam većinu njih trenirao, a sve ih dobro poznajem, treneri u ponajboljim hrvatskim klubovima. Naravno, sve je to splet okolnosti. Svi su oni na različite načine i u različitiim okolnosima stizali do sadašnjih pozicija, ali su svi ponajprije došli zahvaljujući svome radu i trudu - rekao je Ivica Grnja, legendarni osječki nogometaš i trener, koji je trenirao većinu spomenutih sada mlađih kolega.

Izvor: Glas Slavonije