Osječko-baranjska

POTPISAN UGOVOR

Potpora Osječko-baranjske županije Klasteru poljoprivredne mehanizacije

Ugovor o odobrenju financijske potpore od 25 tisuća kuna Klasteru poljoprivredne mehanizacije potpisao je u srijedu osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Potpora Osječko-baranjske županije Klasteru poljoprivredne mehanizacije   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Hina

Kako je istaknuto, novac će biti potrošen za sudjelovanje tog klastera na međunarodnim konferencijama i sajmovima, među ostalim u Torontu, Bologni i Nišu.

Direktor Klastera poljoprivredne mehanizacije Željko Erkapić rekao je da je sudjelovanje na međunarodnim skupovima bitno i kako bi se pronašli partneri za projekte prekogranične suradnje i EU projekte, za koje je katkad potrebno imati najmanje tri partnera.

Podsjetio je da je taj klaster osnovan prije 11 godina, da ga je Ministarstvo gospodarstva dva puta proglasilo najboljim u Hrvatskoj te da je dobitnik više međunarodnih priznanja. Ima osam osnivača udjeličara te 20-ak proizvođača poljoprivredne mehanizacije iz svih krajeva Hrvatske koji su udruženi kako bi lakše očuvali radna mjesta i konkuretnost.

Anušić je ocijenio kako se organizacijski sustavi u industriji i poljoprivredi moraju udruživati kako bi bili konkuretniji na europskome i svjetskom tržištu.

S obzirom na to da se u županiji na nekoliko mjesta dovršava 15 sustava natapanja, koje će trebati odgovarajuće opremiti, Anušić je istaknuo kako vjeruje da će se i hrvatski proizvođači okrenuti proizvodnji takve opreme.