Ostalo

OSJEČKA DIZAČICA UTEGA POZITIVNA NA DOPING KONTROLI

Tea Šojat za Republiku: ''Nikada nisam svjesno niti namjerno uzela bilo kakvo nedopušteno sredstvo!''

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) je u travnju primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina dizačice utega Tee Šojat kod koje je pronađen testosteron i metaboliti testosterona zbog čega je privremeno suspendirana.

Dizačica utega Tea Šojat pozitivna na doping kontroli!   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Hina

Dana 23. travnja 2018. Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) je primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina sportašice Tee Šojat. U biološkom materijalu sportašice otkriveni su testosteron i metaboliti testosterona, kategorija S1. Egzogeni anabolički androgeni steroidi iz Popisa zabranjenih sredstava 2018.", stoji u priopćenju HZTA.

Testiranje je proveo HZTA izvan natjecanja, 22. veljače 2018.

Kako se radi o mogućem kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (2.1 Prisustvo zabranjene tvari ili njezinih metabolita ili markera u sportaševu uzorku) HZTA je inicirao stegovni postupak. Sportašica u određenom vremenskom roku nije zatražila analizu B uzorka i određena joj je privremena suspenzija.

Suspenzija ostaje na snazi do završene revizije nepovoljnog laboratorijskog nalaza ili do objave pisane odluke Stegovnog vijeća HZTA u skladu s odredbom 8.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping, dodaje se u šprioćenju HZTA.


ŠOJAT ZA REPUBLIKU: Nikada nisam svjesno niti namjerno uzela bilo kakvo nedopušteno sredstvo!

U kratkoj izjavi za naš portal, Tea Šojat rekla je kako nikada nije svjesno niti namjerno uzela bilo kakvo nedopušteno sredstvo, odnosno zabranjenu tvar kojom bi utjecala na svoje sportske rezultate i uspjehe.

"Kao profesionalna sportašica i osoba koja nema saznanja o medicini i farmakologiji, nisam znala niti sam mogla znati da se u mome organizmu nalazi nedozvoljena supstanca, niti imam saznanja kako se nedozvoljena supstanca uopće našla u mom organizmu", rekla je Tea.