Kazalište

USPJEH MLADIH KAZALIŠTARACA

Predstava Dramskog studija za srednjoškolce DK Branka Mihaljevića u Osijeku osvojila dvije nagrade za predstavu ''Ljub…av-av''

Predstava Dramskog studija za srednjoškolce Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku osvojila je dvije nagrade na netom završenom 20. međunarodnom festivalu dječjih kazališta Maslačak u Sisku.

Predstava Dramskog studija za srednjoškolce DK Branka Mihaljevića u Osijeku osvojila dvije nagrade za predstavu ''Ljub…av-av''   FOTO:DK Branka Mihaljevića
Piše: Republika.eu

Dramski studio za srednjoškolce i predstava "Ljub…av-av" osvojili su nagradu za najbolju predstavu i najbolju scenografiju na netom završenom 20. međunarodnom festivalu dječjih kazališta „Maslačak“ (Dandelion) u Sisku. 

Voditeljica studija Areta Ćurković istaknula je: „Jako smo sretni i ponosni budući da smo u ovu predstavu uložili puno truda, rada i emocija. I bez nagrada znamo da smo postali ambasadori ljubavi, ali sada je priča dobila novu dimenziju i idemo dalje...Hvala svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos ovoj predstavi, hvala Udruzi Pobjede, osječkom Azilu, volonterima koji nas zauvijek inspiriraju i našim kerovcima kojima želimo da što prije nađu svog čovjeka. Živjela ljub..av-av!“

Podsjećamo, riječ je predstavi nastaloj u suradnji s Udrugom Pobjede i volonterima Azila za pse u Nemetinu. Za režiju, izbor glazbe, kostima i uređenje scene bila je zadužena Areta Ćurković, za umjetničko oslikavanje dijelova scenografije Domagoj Pintarić, Rea Čondrić, Mihael Čevizović, Ivana Vukićević i Areta Ćurković, dok oblikovanje rasvjete potpisuje Igor Elek. U predstavi igraju: DAVID URANJEK: novinar i pas Zlaja; NIKO ANIĆ: pas NIXI; LEA VRBANIĆ: Gospoja Terčika i psica Lea; FRANKO CEBIĆ: Nixijev bivši vlasnik-glas, pas Pedro i volonter azila; PETRA PROLOŠČIĆ: pasica Pahuljica; RENATO IVEŠIĆ: pas Stevica i novi partner Darko; LORA KOVAČ: kujica Bojana(ka) i mama Anja; DAVID ŠOKMAN/KARLO NOVAKOVIĆ: pas Bojan; MIA MARKOVIĆ: pasica Pika i volonterka Matea; MIHAEL ČEVIZOVIĆ: pas Mišo i sin Toni; DOMAGOJ PINTARIĆ: pas Miladin i bivši muž (Tonijev tata); KARLA GRBEŠIĆ / MATKO JUKIĆ: kujica Kleopatra i volonterka Ivana/volonter Ivan.                               

Na ovogodišnjem jubilarnom 20. Međunarodnom festivalu dječjih kazališta Maslačak u Sisku je nastupilo ukupno osam kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.  Prema ocjenama žirija, kojeg su činili Jelena Hađi – Manev, Damir Borojević i Silvije Vadla, nagrade su, uz Dramski studio za srednjoškolce, osvojili i SKAD, Gradsko kazalište Požega i predstava „(Vid) im te“, voditeljica Marijana Matoković – Najbolja režija, Dramski studio Dada KD Pinklec i Centar za mlade Čakovec i predstava „Zoo“ – Posebna nagrada za inovaciju, Najbolje muške uloge (ansambl) i Najbolje ženske uloge (ansambl), Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej i predstava „Kralj Ubu“ – Najbolja kostimografija.

Predstava "Ljub…av-av" nakon nekoliko festivala i izvedbi u Kazalištu biti će izvedena i na ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture!