Osječko-baranjska

DODIJELJENO ČAK 65 ZLATNIH MEDALJA

Tisuće posjetitelja uživalo na večeri vina i umjetnosti u Tvrđi

Vinske ceste Slavonije i Baranje jučer su vodile na samo jedno odredište – večer vina i umjetnosti u dvorištu Kazamata. Zvjezdano nebo, vrhunska vina, glazba i umjetnost ispisali su čarobnu turističku priču. Vinari i umjetnici za sve su posjetitelje i uživatelje domaće kapljice pripremili nezaboravan vinski doživljaj. Tisuće uzubuđenih gostiju iz čitave zemlje još dugo će pamtiti ovu posebnu proljetnu večer.

Tisuće posjetitelja uživalo na večeri vina i umjetnosti u Tvrđi   FOTO:STV
Piše: Marija Završki / STV

Prizor pred samim ulazom u dvorište Kazamata govorio je više od tisuću riječi – rekrodan broj posjetitelja, ljubitelja vina, Osječana ali i gostiju iz čitave zemlje uputilo se u pravu vinsku avanturu – naći svog omiljenog vinara, popiti čašu vrhunskog pića te probati i neke nove sorte. A bogatu ponuda slavonskih i baranjskih vinogorja pratila je i dobra glazba.

Deseci vinara Slavonije i Baranje predstavilo je svoje najbolje sorte – pilo se baš sve. Od slatkih bijelih sorti, muškata, traminca pa do intezivne frankovke.

Vinarstvo je brojnim obiteljima u genima. A da su vina istočne Hrvatska nadaleko poznata i cijenjena govore i brojne nagrade. Ove je godine dodijeljeno najviše zlatnih medalja – ocjenjeno je sveukupno 65 vina, od toga je čak trećina zlatnog sjaja.

"Znači da je kvaliteta vina sve bolja i bolja, naši vinari su stvarno postali izvrsni a to dokazuju one brojne nagrade koji one osvajaju na brojnim natjecanjima međunarodnim vidljivo je da njihov trud, zalagnaje dovodi do kvalitetnih odnosno vrhunskih vina", kaže pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu OBŽ Silva Wendling.

"Ovakvih događaja Osijeku pogotovo u ovim mjesecima od svibnja do studenog treba jer ovaj prostor Tvrđe i Kazamata svih ovih prostora nešto što nema u Hrvatskoj, moramo naučiti ljude dolaziti u Osijek", rekao je zamjenik župana Osječko-baranjskog Goran Ivanović.

A posjetitelji su mogli pogledati izložbu radova 6. Međunarodne radionice umjetničke grafike i izložbu vodenog svijeta i fotografije Tomislava Marcijuša “Osijek Postcards”.