Nogomet

NOVI DERBI PRED BIJELO-PLAVIMA

Hrabrom igrom u Splitu protiv Hajduka po bodove. Zekić: Dat ćemo sve od sebe

Tek što su odigrali slavonski derbi s Cibalijom, nogometaše Osijek očekuje novi ispitm i to puno teži. U derbiju 35. kola pretposljednjeg ove sezone u Splitu ih dočekuje Hajduk.

Zoran Zekić   FOTO:NK Osijek
Piše: Dario Andraković / STV / Republika.eu

Treća u nizu utakmica u samo 7 dana očekuje Osječane u nedjelju. Derbi protiv Hajduka na Poljudu uvijek je inspiracija za sve igrače pa tako i trener Zoran Zekić vjeruje kako neće trebati posebno motirivati momčad iako je ona sve brige oko plasmana i izaska na euroscenu riješila.

"Mislim da je nama svaka utakmica zaista derbi, tako smo se pokazali, nikada ne znaš što od nas možeš očekivati. Do sada smo u Splitu imali jako malo uspjeha, zbog raznoraznih razloga, što zbog treme, prevelikog respekta... Nadam se da će ovaj puta biti drugačije. Zadnji smo puta dobili gol u 94. minuti, izmakla nam je pobjeda. Zaista se nadam da možemo ponoviti igru ili barem dijelove igre što smo prezentirali u srijedu, i da budemo što konkurentniji u toj utakmici i da pokažemo sve svoje kvalitete", kaže trener NK Osijek Zoran Zekić.

Svjestan je trener Osijek kako u završnici prvenstva nitko od vodećih momčadi nije u formi. I Dinamo i Rijeka pa i Hajduk skloni su kiksevima, ni Splićani nisu u bajnoj formi, stoga ostaje žal što je Osijek na proljeće pao i nije izborio bolji plasman.

"Možda sad ostaje žal nakon svega, da smo bili malo stabilniji i da smo bili malo karakterniji da smo se mogli možda uključiti u borbu, barem da to malo više zakuhamo i da imamo mi malo više zadovoljstva. Ali eto, nismo uspjeli i iz toga svega treba izvući pouke, sve dobro izanalizirati i krenuti dalje", dodaje trener NK Osijek.

Želja samog trenera Osijeka je da njegova momčad konačno spoji dvije dobre utakmice, što do sada nije bio slučaj. Hrabrom i otvorenom igrom Osijek će se pokazai na Poljudu pa će sigurno i veći broj publike moži uživati u pokazanom nogometu. U konkurenciju za sastav mogao bi se vratiti i Gabrijel Boban pa će svakako Osijek imati svoje adute i u vrhu napada. Utakmica Hajduk Osijek u Splitu igra se u nedjelju od 19 sati.