Košarka

SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Uoči nastavaka kvalifikacija Anzulović poručio: Moramo napraviti homogenu cjelinu

Dražen Anzulović novi je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije. Ugovor je potpisan na tri godine, a novi strateg već krajem lipnja i početkom srpnja ima kvalifikacijske utakmice za SP s Italijom i Rumunjskom.

Dražen Anzulović   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

 Podsjetimo da nam je reprezentacija u ovom ciklusu u četiri utakmice tri puta poražena.

Preuzimanje (Desni klik - odaberite "save link as" ili "save target as"...)

"Nitko nam ne može uzeti želju i vjeru da to trenutno stanje možemo okrenuti u svoju korist. Hoće to tako biti ovisi o puno faktora ali vjera mora postojati kod svih nas dok imamo i minimalne šanse. Krećemo sa širom bazom da bi na kraju imali jasnu sliku tko će, a tko ne igrati te kvalifikacijske utakmice 28. lipnja i prvog srpnja. Svi koji će moći participirat će u tome", poručio je novi izbornik.

Očekuje se da će reprezentaciji pomoći i naši NBA igrači. U prošlosti neki nisu htjeli, neki su uvrijeđeni, igrali su ljetne lige po SAD-e, a drugi poput Bogdanovića i Šarića su uvijek tu kad mogu. "Stalno sam u kontaktu s našim igračima", poručio je predsjednik Stručnog savjeta HKS-a, Dino Rađa i znakovito dodao:

"Za sve ima rješenje i samo je pitanje želi li igrač ne želi", kratko će Rađa.

Kratko i jasno, a predsjednik Stojko Vranković se nadovezao:

"Kad spomeneš ljetnu ligu meni se kosa na glavi digne. Želim naglasiti da smo mi svi igrali ljetne lige i da smo nastupili za reprezentaciju, ali nam je reprezentacija bila prva", jasno će predsjednik.

Rezolutan je oko toga bio i izbornik Anzulović.

"Nitko neće uzeti kvalitetu tim igračima, a ono što nas mora krasiti je jedno zajedništvo, strašna želja za igranjem za reprezentaciju i za uspjehom. Moramo napraviti homogenu cjelinu, koja će zajedno disati i imati isti cilj da bi mogli prezentirati kvalitetu koju imamo, jer ovo je momčadski, a ne individualni sport", zaključio je Anzulović.